Statistika

Ima jedan podatak koji itekako ohrabruje uoči utakmice u petak, Brazilce su na posljednja tri SP-a izbacivali – Europljani!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Posljednju svjetsku krunu "Selecao" je osvojio 2002. godine kada je u finalu u Yokohami pobijedio NjemačkuDOHA Južnoamerički nogometni div Brazil posljednji od svojih pet naslova svjetskog prvaka osvojio je 2002. godine, no na iduća četiri SP-a “Selecao” su zaustavljali Europljani. Može li i Hrvatska ?


Posljednju svjetsku krunu “Selecao” je osvojio 2002. godine kada je u finalu u Yokohami pobijedio Njemačku sa 2-0.


Nakon toga Brazil je tri puta ispao u četvrtfinalu, a jednom je zauzeo četvrto mjesto. Svaki put je gubio od europskih reprezentacija.
Na World Cupu 2006. u Njemačkoj, Brazil je bio u skupini s Hrvatskom i slavio je sa 1-0. Brazil je kao pobjednik skupine prošao dalje, dok su “Vatreni” zapeli u prvoj rundi natjecanja.


Međutim, niti brazilski “Dream Team” koji su predvodili Ronaldo, Ronaldinho, Adriano i Kaka nije daleko dogurao. U osmini finala su porazili Ganu sa 3-0, no u četvrtfinalu su ispali od Francuske izgubivši 0-1. Presudio je pogodak Thierryja Henryja u 57. minuti.


Četiri godine kasnije u Južnoj Africi Brazil je ponovo zapeo u četvrtfinalu izgubivši od Nizozemske sa 1-2. Robino je doveo Selecao u vodstvo u 10. minuti, no “Oranje” je uzvratilo golovima Wesleyja Sneijdera (53, 68).


Svjetko prvenstvo 2014. je održano u Brazilu i domaćin je unaprijed proglašen prvakom. Međutim, sve se pretvorila u veliku tugu.


Brazil je prvo u polufinalu doživio pravi debakl izgubivši od Njemačke sa čak 1-7, da bi u susretu za treće mjesto izgubio od Nizozemske sa 0-3.


Na posljednjem World Cupu u Rusiji, Brazilu su također presudili Europljani. Belgija je u četvrtfinalu bila bolja sa 2-1.


Fernandinho  (13-ag) i Kevin De Bruyne (31) su doveli u vodstvo Belgiju, a do kraja susreta Renato Augusto je smanjio u 76. minuti.