UEFA šuti

Igrači iz europskih klubova bit će pušteni u reprezentacije svega sedam dana prije SP-a!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

L'Equipe citira pismo koje je europsko upravno tijelo UEFA poslalo svim od 55 nacionalnih nogometnih saveza u Europi, a u  njemu se kaže da će igrači biti oslobođeni klupskih dužnosti tek 14. studenog 2022. godine



PARIZ  Igrači iz europskih nogometnih liga bit će pušteni u svoju reprezentaciju samo tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, tvrdi u utorak francuski sportski dnevnik L’Equipe.


L’Equipe citira pismo koje je europsko upravno tijelo UEFA poslalo svim od 55 nacionalnih nogometnih saveza u Europi, a u  njemu se kaže da će igrači biti oslobođeni klupskih dužnosti tek 14. studenog 2022. godine.


Francuski list navodi da je to zbog iznimno gustog klupskog rasporeda najjačih europskih liga, a uobičajeno je da reprezentacije uoču mundijala imaju i do dvadesetak dana za zajedničke pripreme.




Svjetsko prvenstvo obično se održava tijekom ljeta na sjevernoj hemisferi, kada je većina europskih liga završila. Međutim, sljedeće godine izdanje u Kataru održava se iznimno od 21. studenog do 18. prosinca jer će vrijeme tada biti hladnije u zemlji domaćinu.


UEFA je odbila komentirati ove navode.