Premiership

Igrači Cityja “napali” suca na utakmici protiv Tottenhama, pokrenut postupak protiv kluba

Hina

REUTERS

REUTERS



Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je postupak protiv Manchester Cityja jer nije uspio kontrolirati svoje igrače koji su okružili glavnog suca nedjeljnog dvoboja protiv Tottenham Hotspura protestirajući zbog njegove odluke u samoj završnici utakmice.


Naime, duboko u sudačkoj nadoknadi kod rezultata 3-3 Erling Haaland je, iako pod prekršajem, uspio proslijediti loptu do Jacka Grealsiha koji je prihvatio loptu na suparničkoj polovici i imao otvoreni put prema vratima, sudac Simon Hooper odlučio je prekinuti akciju i dosuditi slobodni udarac za City i stoga nije poštivao prednost.


To je očekivano uzrujalo igrače Cityja koji se nisu mogli pomiriti s takvom procjenom Hoopera te su mu žestoko prigovarali.




“Manchester City je optužen za kršenje pravila E20.1 FA-a. Tijekom 94. minute utakmice klub je propustio osigurati da se njegovi igrači ne ponašaju neprimjereno”, objavio je FA.


Nakon remija protiv Tottenhama City je pao na treće mjesto ljestvice sa 30 bodova, tri manje od vodećeg Arsenala, a jednim manje od drugog Liverpoola.