Nezadovoljstvo

Igrač Rijeke nakon derbija šapnuo novinarima “treniramo k’o konji, a trčimo k’o babe”

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/V. KARUZA

Igor Bišćan/V. KARUZA

Kod Keka smo trenirali k'o babe, a trčali k'o konji, sad treniramo k'o konji a trčimo k'o babe - rekao je kolegi iz jedinog sportskog dnevnika u Hrvata jedan prvotimac Rijeke nakon derbija s Hajdukom. Očito je riječ o igraču s dužim stažom na Rujevici.



RIJEKA Prvoligaša s Rujevice ne trese samo kriza rezultata (šest utakmica zaredom bez pobjede od toga četiri u prvenstvu) i slabih igara, već se javlja i kriza odnosa na relaciji trener – igrači. Današnje SN donose izjavu nogometaša Rijeke, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman, koja ukazuje na to da se počelo gomilati određeno nezadovoljstvo u svlačionici radom stožera na čelu s trenerom Igorom Bišćanom.


– Kod Keka smo trenirali k’o babe, a trčali k’o konji, sad treniramo k’o konji a trčimo k’o babe – rekao je kolegi iz jedinog sportskog dnevnika u Hrvata jedan prvotimac Rijeke nakon derbija s Hajdukom. Očito je riječ o igraču s dužim stažom na Rujevici. Je li problem brojnih ozljeda i fizičkog pada pretreniranost? Pitaju se SN na tragu onoga što su za naš list i portal nekoliko dana uoči Jadranskog derbija izjavili ugledni ortoped dr. Boris Nemec i stručnjak za fizičku pripremu Pero Kuterovac.


– Nešto očito nije prilagođeno igračima, negdje se griješi, jer u suprotnom ne bi bilo toliko ozljeda. Teško mi je govoriti jer nisam blizu i ne znam što se radi na pripremama i treninzima, ali evidentno je da nešto ne štima. Da su u pitanju jedan ili dvojica igrača još bismo mogli govoriti o izoliranim slučajevima, ali tu se radi o velikom broju igrača. Dakle, nije slučajno. Poznato je da se ozljede događaju ili zbog neprilagođenih kondicijskih treninga ili naglih promjena podloga gdje se tijelo ne može brzo prilagoditi novim uvjetima – rekao je Nemec, a Kuterovac upozorio na sindrom “too much too soon”.




– To se odnosi na naglo povećanje opterećenja u treningu, koje ili nije popraćeno adekvatnim zagrijavanjem, razgibavanjem i istezanjem ili prije toga nije bilo adekvatne pripreme tijela za tu razinu opterećenja. O tome treba voditi najviše računa. Doduše, može se, naravno, dogoditi i da je sportaš preumoran, zbog čega također može doći do ozljede – rekao je Kuterovac.


U svakom slučaju pred trenerom Bišćanom i njegovim suradnicima su teški dani. Za trenera nema gore nego kada igrači počnu sumnjati u njegov rad…