Susret s Dinamom

Igor Tudor uoči nedjeljnog derbija: “Više nemamo pritiska, idemo odigrati za svoj gušt”

Portal Novilist.hr

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Radilo se dobro ovaj tjedan. Nakon dugo vremena je bio jedan normalan tjedan rada. U ovom dijelu uloga trenera je smanjena zbog nemogućnosti prave pripreme - kaže Tudor



SPLIT Hajduk u nedjelju u sklopu 34. kola Prve HNL gostuje na Maksimiru kod Dinama. Dok su Modri već osigurali naslov prvaka, Hajduk je trenutno na petome mjestu. Ostala su tri kola do kraja sezone, drugo mjesto je praktički nedostižno, sada Splićanima ostaje borba za Europu.


– Radilo se dobro ovaj tjedan. Nakon dugo vremena je bio jedan normalan tjedan rada. U ovom dijelu uloga trenera je smanjena zbog nemogućnosti prave pripreme. Momci su radili baš dobro. Derbi je uvijek posebna utakmica, bez obzira na ljestvicu i trenutnu formu. Idemo gore odigrati dobru utakmicu – rekao je trener Hajduka Igor Tudor na presici uoči derbija.


Na čemu temeljite optimizam, činjenica je da Hajduk igra loše?




– Što se tiče igre, to je prilično širok, interesantan pojam. Dalo bi se diskutirati tko igra ili ne igra dobro. Kada bismo pogledali cijelu ligu deset ekipa. Momčad je po želji, volji, trci između 110 i 115 kilometara po utakmici. Neke druge stvari je teže napraviti, vezano su za druge parametre mentalne naravi. To je u nogometu jako bitna stavka. U jednom trenutku je igrač jedan, a u drugome nije isti. U ovom trenutku u ovoj ekipi je to tako. U ekipama Milana ili Juventusa to se puno manje odrazi. Ovdje se niz lošijih ili boljih rezultata dosta odražava na taj segment i kada se doda medijsko praćenje gdje igrači imaju četiri-pet novih informacija, to ima prilično jak utjecaj na momke koji igraju u klubu.


Je li to kritika novinarima ili klupskoj PR službi?


– Nije nikome bila kritika, to su normalne stvari. Objasnio sam o čemu se radi i kako danas svaki dan ima četiri-pet vijesti o Hajduku i kada je negativan period onda je jasno da će tekstovi biti negativni. Igrači imaju mobitele, vide to. Nije to kritika nikome.


Očekujete li rasterećeniju predstavu Hajduka s obzirom da je drugo mjesto teško dostižno?


– To je bila prva rečenica koju sam rekao u utorak u svlačionici. Više nemamo pritiska, idemo odigrati za svoj gušt, inat, ponos izvaditi ono što se može. Sigurno da ovo što prikazuju nije realno. Treba to primijeniti u praksi. Moj utjecaj je velik, od prvog dana radim na tome, na psihologiji pobjedničkog mentaliteta. To u praksi nije lako. Ovaj derbi je prilika da drugog mentalnog sklopa odigramo dobru utakmicu, kao i preostale dvije nakon Dinama.