Uoči jadranskog derbija

IGOR TUDOR: Rijeka je dobra, ali one Kekove momčadi su bile ozbiljne, to su bili igrači…

Portal Novilist.hr

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL



SPLIT Nakon poraza od Dinama pred Hajdukom je novi ispit. U 26. kolu HNL-a momčad Igora Tudora sutra (17.30) gostuje kod Rijeke. Uoči ogleda na Rujevici Hajduk je na drugom mjestu s bodom više od Rijeke.


– Svi igrači su ok. Imam još vidjeti s doktorom, pa ćemo vidjeti – rekao je u najavi ogleda na Rujevici trener Hajduka Igor Tudor, a zatim se dotakao izjave Simona Rožmana koji je Hajduka opisao kao “agresivnu momčad koja je uvijek na rubu faula”.


– Jednu ekipu ne možeš okarakterizirati kroz jednu ili dvije riječi. Mi smo ti koji jesmo, vjerojatno imamo prepoznatljivosti. Očekujem pravu, dobru, tvrdu utakmicu protiv dobre ekipe. Rijeka se konsolidirala s 3-5-2.




Kakvu Rijeku očekujete?


– Oni igraju u novom sistemu. Ova utakmica je dobar test za nas. Osijek i Dinamo, uzeli smo jedan bod, ali mislim da smo u dobrom momentu. Igrači su dobri, motivirani, pozitivni…Idemo odigrati pravu utakmicu.


Što je donio derbi s Dinamom?


– Drago mi je da smo bili al pari, s većim prigodama protiv ekipe koja je vrlo dobra. Na centru dobiti dva žuta, to je priča za sebe. Na nekim stvarima se treba raditi. Žao mi je, baš bih volio vidjeti kako bi bilo u drugom dijelu da je bilo 11 na 11. Bilo mi je super vidjeti mentalitet u drugom dijelu. Imamo vjeru i naznake da smo na dobrom putu.


Rekli ste nakon Dinama, vidjet ćemo se za godinu dana?


– Nemam što nadodati na to.


Stipe Radić je protiv Dinama ušao nakon isključenja?


– Vratio se u dobrom stanju. Žao mi je što Vušković. o kojem imam iznimno dobro mišljenje. nije dobio minutažu. Ali, taj lom roke je uzrok tome. U utakmici ovakve vrste je igrače bez minutaže je bolje ne stavljati.


Rujevica je jedini stadion u Hrvatskoj gdje je ograničen broj gostujućih navijača?


– Nisam znao za tu informaciju, neobično i čudno


Koliko su igrači iscrpljeni nakon Osijeka i Dinama?


– Razmišljali smo o tome dosta, s obzirom na naš način trošenja. Izvuć ćemo ovu utakmicu na naš način, iako je hendikep. Rijeka je imala dan više i laganog protivnika, ali ne treba o tome razmišljati


Bi li vas bod zadovoljio?


– Ne volim takva pitanja, želim uvijek pobijediti.


Situacija na ljestvici je zgusnuta?


– Ima još dosta bodova u igri, neke ekipe nam dolaze kući. Naš cilj koji imamo mi ćemo ostvariti. Pun sam optimizma i vjere u igrače.


Trener Rijeke najavljuje posebnu taktiku za Hajduk?


– Mislim da oni neće mijenjati ništa po pitanju sustava. Snašli su se dobro u sustavu 3-5-2. Mislim da će Franko igrati, kažu da je trenirao cijeli tjedan. Mislim da neće biti velikih iznenađenja. Pobijedit će ona ekipa koja bude ima veću želju i radila manje grešaka. Fokus će biti i na prekidima.


Hoće li Dimitrov biti zadužen za Andrijaševića?


– Imamo plan i ako će igrat Franko, i ako ne bude igrao. On se kao desetka jako dobro ubacuje. Pogledali smo njihove utakmice i bit ćemo spremni.


Jesu li mladi igrači blizu minutaže?


– Ima par igrača koji se dižu na nekim specifičnim pozicijama, da vidimo druga rješenja. Uvijek je teško staviti nekoga bez minutaže. Da budem iskren nisam siguran što neki igrači mogu dati. Težili smo standardizaciji. Kada bude prilike vrlo rado, da se probaju neki igrači.


Štefulj je dva puta ubacio, a Čolak zabio. Jeste li to vidjeli?


– Jesmo. Štefulj ne smije centrirati, a Čolaku moramo biti blizu.


Koja je tajna uspjeha Rijeke, jedino njih niste dobili u HNL-u?


– Sjećam se ekipe Rijeke s Jajalom, Kramarićem, Benkom, Malešom…To je bila ozbiljna ekipa. Oni su četiri-pet godina imali ekipu, to su bili igrači. Imao sam Jajala u Udineseu, to je top topova igrač. Rijeka je imala nemoguću ekipu, dobrog trenera Keka. Uzeli su u četiri godine jedno prvenstvo. Je li to puno ili malo ja to ne znam, ali kao i svugdje u nogometu kada imaš novaca kupuješ igrača, više pobjeđuješ. Nema tu neke tajne. I sada Rijeka ima dobru ekipu, ali tada je bila bolja.


Uvijek su motivirani protiv Hajduka?


– Tako i treba biti.


Dojam je da su napaljeniji na Hajduk nego na Dinamo?


– To ne znam, ali ja volim da je žestoko, a ne da je bevanda – zaključio je Tudor.