Novi angažman

Igor Jovićević i službeno preuzeo momčad Šahtjora, Ukrajinci će LP igrati u Varšavi

Hina

Igor Jovićević/Foto PIXSELL

Igor Jovićević/Foto PIXSELL

Bivši trener Dinama već je vodio dvije ukrajinske momčadi



AMSTERDAM  Ukrajinski nogometni klub Šahtar službeno je potvrdio na svojim internetskim stranicama kako je novi trener prve momčadi hrvatski strateg, 48-godišnji Igor Jovićević.


Određeno vrijeme već je bilo poznato da će nekadašnji trener zagrebačkog Dinama preuzeti posljednjih godina najbolji ukrajinski klub, a službeno predstavljenje obavljeno je u Nizozemskoj gdje se momčad Šahtara nalazi na pripremama.


Trenersku karijeru Jovićević je počeo u Ukrajini te je radio u Karpatiju iz Ljviva. Potom je otišao u Celje te se od 2017. godine nalazio u zagrebačkom Dinamu gdje je prvo trenirao drugu momčad, a kratko tijekom 2020. godine i prvu momčad. Od 2020. opet je u Ukrajini te je do sada radio odličan posao u Dnjipru-1.




Jovićević će tako imati priliku voditi Šahtar u nadolazećoj Ligi prvaka koju će ukrajinski klub kao domaćin odrađivati u Varšavi.


Dodajmo i kako bi se nova sezona u ukrajinskom prvenstvu trebala odigrati po posebnim i vrlo strogim pravilima. Datum početka trebao bi biti 23. kolovoza, a podsjetimo i kako je uslijed ruske invazije na tu zemlju ukrajinsko prvenstvo prošle sezone prekinuto tijekom veljače. Šahtar je prilikom prekida bio vodeća momčad čime je stekao pravo novog igranja u Ligi prvaka.