Mini Vatreni

Igor Bišćan nakon šokantnog poraza u sudačkoj nadoknadi: “Borit ćemo se i dalje, još smo u igri za prvo mjesto”

Hina

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Tužni smo i razočarani, no još uvijek smo u igri i za prvo i za drugo mjesto, premda možemo biti i treći. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti zadnju utakmicu - rekao je izbornik Hrvatske U21



ZAGREB Stvarno je ovo težak poraz, teško je izgubiti na ovaj način nakon svega što se događalo, kazao je nakon poraza u Norveškoj (2-3) izbornik U21 selekcije Igor Bišćan.


Mlada hrvatska nogometna reprezentacija U21 izgubila je u dvoboju skupine A kvalifikacija za EURO u Dramennu od Norveške s 2-3, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i time umanjila svoje šanse za plasman u završnicu.


Tužni smo i razočarani, no još uvijek smo u igri i za prvo i za drugo mjesto, premda možemo biti i treći. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti zadnju utakmicu. Treba biti sportaš, izbaciti ovaj poraz iz sebe i vidjeti rasplete na drugim terenima. S drugog mjesta imamo još šansu kroz doigravanje, premda sada ne razmišljamo o tome”, kazao je Bišćan.




Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2-1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi potom u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.Dokraja kvalifikacija Hrvatska gostuje u Estoniji, a Norveška gostuje kod Finske i kod kuće dočekuje Azerbajdžan.U slučaju dvije norveške pobjede, Hrvatska će biti druga u skupini i morat će u baraž.


“Dobro smo otvorili utakmicu, poveli, no do poluvremena smo izgledali loše, posebno na desnoj strani. U nastavku je bilo bolje, imali smo ravnotežu, opet zabili gol i išli prema pobjedi. Na kraju smo morali biti čvršći, bolji i koncentriraniji na zadnja dva centaršuta. Nismo bili na istoj energetskoj razini kao Norveška, no u tih zadnjih nekoliko minuta to ne smije biti opravdanje.


Morali smo biti bolji u prekidima. Bilo je jasno da ćemo u zadnjim minutama pokušati zabiti i mi i oni, ali malo smo se pogubili kod trećeg pogotka, nismo uopće ih smjeli pustiti tako blizu. To je razumljivo s obzirom na neiskustvo, ali teško je prihvatiti. Borit ćemo se i dalje”, kazao je Bišćan.