Povratak HNL-u

Iduće četiri utakmice mogle bi biti ključne za Harija Vukasa i Hajdukove ambicije

P. N.

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Splićane u nedjelju čeka Šibenik na Poljudu, pa dva gostovanja kod Lokomotive i Istre 1961, a onda utakmica istine protiv Osijeka na Poljudu



SPLIT Nakon dvotjedne reprezentativne pauze nastavlja se domaće prvenstvo. Hajduk u nedjelju na svom travnjaku pred gledateljima (20 posto po tribini) dočekuje najbližeg susjeda Šibenika. Posljednji prvoligaški dvoboj ovih dviju momčadi odigran je prije gotovo devet godina, preciznije 26. listopada 2011. godine na Šubićevcu kada je Hajduk  slavio rezultatom 2:0. Inače, prije dvije godine (31. listopada 2018. godine), u okviru osmine finala Kupa Hrvatske Hajduk je gostovao na Šubićevcu i nakon produžetaka bijeli su prošli dalje (2:1). Uoči nedjeljnog prvenstvenog sraza Splićani se nalaze na četvrtom mjestu tablice s deset bodova, dok su gosti iz Šibenika trenutno posljednji sa četiri osvojena boda. Hajduk pritom ima za odraditi odgođeni susret protiv Rijeke.


Hajdukovce nakon sraza sa Šibenikom čekaju dva uzastopna prvenstvena gostovanja kod Lokomotive i  u Puli. U ogledima sa sve tri momčadi Hajduk je favorit i osvajanje sva tri boda im je imperativ ako se žele boriti za sam vrh tablice. Prije reprezentativne pauze u studenome na Poljud stiže Osijek s trenerom Nenadom Bjelicom koji ne krije da mu je prvi i najvažniji cilj na kraju sezone biti ispred svojega dojučerašnjeg kluba Dinama. Taj dvoboj za svih u Hajduk je utakmica istine. Kada bi Hajduk osvojio 12 bodova u iduće četiri utakmice Hari Vukas bi dobio snažan vjetar u leđa, a navijači nadu da se njihovi ljubimci mogu boriti za naslov prvaka.