Nije dobro

I trener Valdas Dambrauskas je svjestan da Hajduk u pripremama ne izgleda dobro, ali…

P. N.

Valdas Dambrauskas /Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas /Foto PIXSELL

Prijateljske utakmice nekad daju više pitanja nego odgovora - rekao je trener Splićana nakon pobjede nad Varaždinom



SPLIT Na otvaranju drugog dijela prvenstvene utrke Hajduk u subotu gostuje na Šubićevcu. Dalmatinski derbi uvijek je nudio zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, takva bi treba biti i subotnja. U drugom krugu natjecanja Šibenčani su na svom travnjaku slavili sa 2:0 golovima Mine i Čuića, nekadašnjeg igrača bijelih. Na toj utakmici ispromašivao se Marin Ljubičić, napadač Hajduka. Ljubičić će, barem ako je suditi po jedanaestorki koju je trener Valdas Dambrauskas poslao na travnjak na početku prijateljskog sraza s Varaždinom, trebao istračti u vrhu napada kao desni bočni napadač. Bila bi mu to idealna prilika da se iskupi za sve promašaje!


Dvoboj na Šubićevcu puno je važniji sa Splićane. Hajduk gotovo da nema pravo na kiks jer svaki izgubljeni bod značio bi još veći zaostatak za vodećim trolistom. Za bijele je velika sreća što Marin Jakoliš, koji je u prvom dijelu prvenstva odigrao na posudbi u dresu Šibenika, neće u nadolazećoj zaigrati za momčad sa Šubićevca. Naime, pri kraju realizacije je njegov transfer u talijanskog drugoligaša Cosenzu.


Generalnu probu pred nastavak drugog dijela sezone Hajduk je imao protiv drugoligaša Varaždina koji se želi ekspresno vratiti u prvoligaško društvo. Varaždinci su prvi dio susreta na Poljudu riješili u svoju korist rezultatom 2:1, a mogli su još koji put zatresti mrežu Lovre Kalinića. U drugom poluvremnu domaćini su bili bolji i na kraju slavili rezultatom 4:2 u još jednoj slaboj prijateljskoj pripremnoj utakmici. Trener Dambrauskas nije krio svoje razočarenje:




– Prijateljske utakmice nekad daju više pitanja nego odgovora. Ne mogu biti zadovoljan s načinom kojim smo igrali prvo poluvrijeme. Rezultat nije bio realna. Naša reakcija u prvom dijelu nije bila dobra… – kazao je između ostalog Litavac na klupi bijelih.


Od subote igrači Hajduka nemaju pravo na slabe prezentacije. Jasno, ako žele do barem jednog od dva trofeja nakon višegodišnjeg posta.