LaLiga

Nogometaši Huesce izborili ulazak u Primeru, bivši branič juniora Rijeke u odabranom društvu

Hina

Toni Datković

Toni Datković

Prvo mjesto koje izravno vodi u Primeru još je nakon 40. kola osigurao Cadiz koji je vodeći na ljestvici sa 69 bodova



MADRID Nogometaši Huesce, za koje nastupa Toni Datković bivši junior Rijeke, pridružili su se Cadizu kao putnici u prvu španjolsku ligu za sljedeću sezonu, oni su izravnu promociju izborili kolo prije kraja natjecanja u drugoj ligi nakon što su u susretu pretposljednjeg, 41. kola na svom terenu svladali Numanciju sa 3-0, a usto su im se i poklopili ishodi suparnika, jer je Almeria izgubila sa 1-2 na gostovanju kod Ponferradine, dok je Real iz Zaragoze izgubio sa 1-4 na gostovanju kod Albacetea.


Kolo prije kraja Huesca ima 67 bodova, nedostižnih četiri više od treće Almerije i četvrte Girone, a pet više od petog Reala iz Zaragoze koji će plasman u Primeru morati tražiti u doigravanju. Uz ta tri sastava, mjesto koje vodi u doigravanje trenutačno drži još i šesta Fuenlabrada koja ima 60 bodova, dva više od sedmog Elchea.


Prvo mjesto koje izravno vodi u Primeru još je nakon 40. kola osigurao Cadiz koji je vodeći na ljestvici sa 69 bodova.




Huesca će tako po drugi put u svojoj povijesti zaigrati u Primeri, jedinu sezonu u društvu najboljih ovaj klub iz pokrajine Aragonije je odigrao 2018/19. kada je završio na pretposljednjem, 19. mjestu i odmah se vratio u Segundu.