Stigli u Azerbajdžan

Hrvatski reprezentativci po dolasku u Baku odradili razgibavanje u teretani

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERSBAKU Nakon odlične partije i uvjerljive pobjede 4-0 protiv Slovačke u kvalifikacijama za Euro 2020., hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je doputovala u Baku, gdje će u ponedjeljak u 18 sati igrati protiv Azerbajdžana, kojeg vodi Nikola Jurčević.


Odmah po dolasku u Baku »vatreni« su otišli u teretanu na razgibavanje, a u nedjelju će odraditi trening na stadionu Bakcell Arena.


Iako je Azerbajdžan nakon četiri kola bez ijednog boda i gol-razlikom 4-12, hrvatska reprezentacija morat će pružiti maksimum ako želi do pobjede, a na to je upozorio i izbornik Zlatko Dalić, koji je nakon utakmice sa Slovačkom izjavio: »Ovo je bilo sjajno, ali moramo stati na loptu. Moramo se spustiti na zemlju, jer nas čeka teško gostovanje u Azerbajdžanu. Ako tamo ne ponovimo ovakvu igru onda nismo ništa napravili«.
Hrvatska je baš protiv Azerbajdžana otvorila kvalifikacije za Euro 2020. U ožujku je u Maksimiru slavila sa 2-1, iako su gosti poveli fantastičnim pogotkom Šejdajeva (19), a preokret i pobjedu »vatrenima« donijeli su Barišić (44) i Kramarić (79).


Prekjučer je Wales na domaćem terenu jedva dobio Azerbajdžan sa 2-1. Wales je poveo u 26. minuti autogolom Pašajeva, koji je ogledni primjer neshvatljive smušenosti. Azerbajdžan je izjednačio golom Mahira Emrelija (58), a pobjedu Walesu donio je Gareth Bale u 84. minuti.


U ponedjeljak, 9. rujna, osim utakmice Azerbajdžan – Hrvatska (18.00), na rasporedu je i susret Mađarska – Slovačka (20.45). Nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na ljestvici vode Hrvatska i Mađarska sa devet bodova, a Slovačka i Wales imaju po šest bodova, dok je na zadnjem mjestu Azerbajdžan bez ijednog boda.