Generalni sponzor

Hrvatski nogometni savez potpisao sponzorski ugovor s jednom od najvećih kompanija u jugoistočnoj Europi

Hina

Davor Šuker i Fabris Peruško/Foto HNS

Davor Šuker i Fabris Peruško/Foto HNS

Tri kompanije iz Fortenovina portfelja - Konzum, Jamnica i PIK Vrbovec - biti će službeni sponzori HNS-aZAGREB Hrvatski nogometni savez (HNS) u subotu je potpisao četverogodišnji sponzorski ugovor s jednom od najvećih kompanija u jugoistočnoj Europi Fortenova grupom koja je tako postala generalni sponzor aktualnih svjeztskih doprvaka.


Tri kompanije iz Fortenovina portfelja – Konzum, Jamnica i PIK Vrbovec – biti će službeni sponzori HNS-a.


Ugovor o sponzorstvu potpisali su predsjednik HNS-a Davor Šuker i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Petruško te Zoran Mitreski, Dario Šalić i Slaven Ružić, čelnici Konzuma, Jamnice i PIK-a Vrbovec. Sukladno ugovoru, Jana postaje službena voda nogometne reprezentacije i HNS-a.
“Ponosni smo što ćemo u narednim godinama biti generalni sponzor Hrvatskog nogometnog saveza. Nacionalni nogometni tim jedan je od simbola Hrvatske, a ujedno je i jedna od najbolje rangiranih svjetskih reprezentacija s brojnim sportskim uspjesima iza sebe. Upravo su uspjeh i izvrsnost vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Fortenova grupa kao jedna od vodećih kompanija u jugoistočnoj Europi. Istodobno, kao snažni i prepoznatljivi hrvatski brendovi, naše operativne kompanije Konzum, Jamnica i PIK postaju službeni sponzori ‘vatrenih’, još jednog jakog hrvatskog brenda i važnog promotora Hrvatske u svijetu.


Posebno mi je zadovoljstvo što ovo sponzorstvo uključuje i društveno odgovorni projekt izgradnje deset nogometnih igrališta u različitim dijelovima Hrvatske. Na taj način ćemo, zajedno s HNS-om, poticati bavljenje sportom među najmlađima i tako dati važan doprinos lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. HNS-u i ‘vatrenima’ želim puno novih sportskih uspjeha i medalja, a posebno se radujem navijanju na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva, kao i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022”, izjavio je Peruško.


“Ponosan sam što smo potpisali ugovor s jednom od najznačajnijih kompanija u ovom dijelu Europe, što potvrđuje našu predanost traženju najboljih partnera za hrvatski nogomet. Kao što je nogomet perjanica hrvatskog sporta, tako su Fortenova grupa i njene kompanije ključne za hrvatsko gospodarstvo te mi se čini prirodnim da budemo snažni partneri. Zahvaljujem čelnicima Fortenova grupe što su prepoznali međunarodnu vrijednost našeg nogometa te sam uvjeren da će ova suradnja za obje strane donijeti puno koristi, uspjeha i pobjeda, na zelenom terenu i izvan njega”, rekao je Šuker.