EURO 2021.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 3:5 KRAJ! Gotova drama, Španjolci s dva pogotka u produžecima prošli u četvrtfinale EURO-a

Portal Novilist.hr

NIJE VIŠE IŠLO - Luka Modrić/Foto REUTERS

NIJE VIŠE IŠLO - Luka Modrić/Foto REUTERS



KOPENHAGEN Večer odluke. Hrvatska reprezentacija od 18 sati u Kopenhagenu igra susret osmine finala EURO-a, a protivnik je Španjolska.


Glavna vijest uoči utakmice je izostanak Ivana Perišića zbog koronavirusa, a već je poznato kako neće moći igrati ni Dejan Lovren zbog kartona. Prvi favorit za Perišićevu zamjenu na lijevom krilu je Ante Rebić, ali postoji mogućnost da na toj poziciji zaigra i Brekalo. Oršić je u Dinamu pokazao sjajne partije prošle sezone, ali trenutno je najmanja mogućnost da će on zaigrati od prve minute umjesto Perišića.


Lovrena će vjerojatno zamijeniti Ćaleta-Car koji će s Vidom činiti stoperski par, dok bi Gvardiol ponovo bio na poziciji lijevoga beka. Ipak, postoji mogućnost da Gvardiol zaigra na stoperskoj poziciji, a onda bi Barišić zaigrao na lijevome boku.




Stigli su službeni sastavi. Rebić će zamijeniti Perišića na lijevome krilu, dok je Vlašić na desnom, a Petković u vrhu napada. Vrsaljko će opet biti na klupi, dok će poziciju desnoga beka preuzeti Juranović. Na lijevom je beku Gvardiol, a Barišića nema ni na klupi. Stoperski par čine Vida i Ćaleta-Car, koji je uskočio umjesto kartoniranog Lovrena.



120. minuta KRAJ DRAME! Gotovo je, Španjolci su s dva pogotka u produžecima prošli u četvrtfinale EURO-a, Vatreni su do produžetaka došli zahvaljujući sjajnim jokerima s klupe Oršićem i Pašalićem. Ali više od toga nije išlo…


104. minuta GOL! Samo tri minute kasnije i još jedan pogodak Furije. Kakva utakmica u Kopenhagenu… Strijelac je Oyarzabal.


101. minuta GOL! Morata je zabio, Brekalo je slabo reagirao…


96. minuta KAKAV ZICER KRAMARIĆA! Trebao je ovo zabiti, Oršić mu je poslao sjajnu loptu s lijeve strane…



93. minuta Odličan udarac Oršića! Tukao je malo iznad gola!


91. minuta Krenuli su produžeci!


90+6. minuta Kraj regularnog dijela utakmice! Idemo u produžetke


90+2. minuta GOOOOL! KAKVA DRAMA! Oršić je odličan ubacio s lijeve strane, Pašalić poentirao glavom! Dvojac s klupe nas je vratio u utakmicu


85. minuta GOOOL! Još se možemo nadati! Oršić je zabio u velikom gužvancu u petercu Furije. Modrić se sjurio s desne strane, vratar Španjolske prvo obranio, ali je onda igrač Dinamo uspio ugurati loptu.


77. minuta GOL! Ferran Torres se sjurio pored Gvardiola, koji ponovo griješi u obrani… Lak pogodak za Furiju.


73. minuta Pao je Koke u duelu s Oršićem, Brozović požutio nakon prigovora, uletjele su na teren i neke boce s tribine hrvatskih navijača


67. minuta Velika šansa Vatrenih! Gvardiol je iz blizine tukao, ali mu je vratar Furije sjajno obranio udarac.


67. minuta Napokon na teren ulazi Mislav Oršić umjesto užasno lošeg Ante Rebića.


57. minuta GOL! Nije dobro Gvardiol čuvao Azpilicuetu, koji je glavom lakoćom zabio nakon ubačaja Torresa.


50. minuta Oršić, Pašalić i Ivanušec su na zagrijavanju, očekuju se uskoro nove izmjene kod Vatrenih.


46. minuta Počeo je drugi dio, Kramarić je ušao umjesto Petkovića!


45+1. minuta Kraj prvoga dijela! Autogol Pedrija i pogodak Sarabije u našu mrežu…


38. minuta GOL! Sarabia je pokupio odbijanac i zakucao za izjednačenje! Livaković je sjajno obranio prvi udarac Furije, ali kod drugoga nije imao šanse. U trenutku pogotka Vatreni su imali igrača manje jer je Rebić izvan terena mijenjao kopačke.


26. minuta Ponovo se sjurio Vlašić s desne strane, ubacio je prema Petkoviću koji proigrava Kovačića. Veznjak Vatrenih je pucao s ruba šesnaesterca, ali ide malo preko gola!


24. minuta Sjajni Vlašić je tukao iskosa s desetak metara, ali lopta pogađa vanjski dio mreže!


20. minuta GOOOL! Komičan autogol Španjolaca! Pedri je poslao loptu svojem golmanu, ovaj ju je trebao lako primiti, ali ju očito nije dobro vidio te je ona ušla u njegov gol!


16. minuta Velika prilika Španjolske! Livaković nas je sada spasio. Koke je ostao jedan na jedan s golmanom Vatrenih, snažno je tukao ravno u Livakovića!


15. minuta Prva prilika na susretu, Morata se sjurio u šesnaesterac i petom dodao Sarabiji, koji tuče s lijeve strane, ali lopta udara vanjsku stranu gola.


10. minuta Nakon prvih deset minuta bez pravih šansi na utakmici. Španjolci drže loptu u svojim nogama, Hrvatska traži priliku preko kontri.


6. minuta Ubacio je Torres prema Kokeu, ali ipak malo prejako…


1.minuta Počeo je susret u Kopenhagenu!



Uoči susreta: Hrvatski navijači od jutra se okupljaju na ulicama Kopenhagena, a među njima je i legendarna atletičarka Blanka Vlašić, inače sestra reprezentativca Nikole.



Foto PIXSELL


HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 3:5


Stadion Parken. Sudac: Cüneyt Çakır (Turska). Strijelci: 1:0 Pedri (20′-ag), 1:1 Sarabia (38′), 1:2 Azpilicueta (57′), 1:3 F. Torres (77′), 2:3 Oršić (85′), 3:3 Pašalić (90+2′), 3:4 Morata (101′), 3:5 Oyarzabal (104′). Žuti kartoni: Koke (Španjolska), Brozović, Ćaleta-Car (Hrvatska).


HRVATSKA: Livaković – Juranović (od 74′ Brekalo), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić (od 114′ Ivanušec), Brozović, Kovačić (od 79′ Budimir) – Vlašić (od 79′ Pašalić), Petković (od 46′ Kramarić), Rebić (od 67′ Oršić).


ŠPANJOLSKA: Simon, Azpilicueta, Garcia (od 71′ P. Torres), Laporte, Gaya (od 77′ Alba), Koke (od 77′ Ruiz), Busquets, Pedri, Sarabia (od 71′ Olmo), Morata, Ferran Torres (od 88′ Oyarzabal).