Čak sedam golova

Hrvatska futsal reprezentacija uvjerljivo svladala Dansku te s maksimalnim učinkom izborila EURO

Hina

Christoffer Haagh i Josip Suton/Foto REUTERS

Christoffer Haagh i Josip Suton/Foto REUTERS

Četverostruki strijelac za Hrvatsku bio je Valerije Jurić, a po jedan pogodak postigli su Duje Kustura, Josip Jurlina i Antonio SekulićVARAŽDIN Hrvatska muška futsal reprezentacija s uvjerljivih je 7-0 svladala Dansku u utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za Euro 2022., odigranoj u nedjelju u Varaždinu, te je s maksimalnih šest pobjeda izborila plasman na završni turnir kojem je domaćin Nizozemska od 19. siječnja do 6. veljače sljedeće godine.


Četverostruki strijelac za Hrvatsku bio je Valerije Jurić (9, 15, 23, 35), a po jedan pogodak postigli su Duje Kustura (20), Josip Jurlina (26) i Antonio Sekulić (38).


Hrvatska je nakon trijumfa prije četiri dana u Tirani (3-0), najuvjerljivijom pobjedom u ovim kvalifikacijama završila natecanje osvojivši maksimalnih 18 bodova i plasirala se izravno na završni turnir, kao i drugoplasirana Ukrajina s devet bodova iz pet utakmica.
Hrvatska je posljednji put na Euru nastupila 2016. u Srbiji kad je osvojila deveto mjesto, a najbolji joj je plasman 4. mjesto 2012., kad je Euro igran u Splitu i Zagrebu.