Enigma

HNS objavio odluku o nogometnim natjecanjima iz koje nije jasno kako će se popunjavati Druga HNL

Portal Novi list

Mateo Furijan/Foto Arhiva NL

Mateo Furijan/Foto Arhiva NL



RIJEKA Na stranicama HNS-a objavljena je odluka o natjecanjima u 2019/20. natjecateljskoj godini. Osim termina nastavka Kupa, Prve HNL poznati su i termini kvalifikacija za popunu Prve HNL. Drugoplasirani drugoligaš (Orijent 1919) i pretposljednja momčad Prve HNL igrat će dvije utakmice kvalifikacija 2. i 5. kolovoza. To je jasno za razliku od točke 3. u kojoj stoji kako iz Druge HNL neće nitko ispasti i kako će se naknadno odrediti termini kvalifikacija za taj rang natjecanja.


Prema propozicijama za natjecanje donešenim uoči sezone iz Druge HNL trebala su ispasti dva kluba, a jedan zajedno s pet trećeligaških prvaka igrati kvalifikacije za tri mjesta. S obzirom da nitko ne ispada, a iz odluke se ne nazire mogućnost proširenja Druge HNL teško je dokučiti kako će i za koliko ulaznica za viši rang igrati trećeligaški prvaci.


Doduše, vjerojatno će puno toga biti jasnije nakon što se odradi proces licenciranja u kojem bi mogli imati probleme kako prvoligaški i drugoligaški, tako i trećeligaški klubovi. 




slika_u_clanku