Komplikacije

HNS namjerava već ovoga ljeta raskinuti aktualni ugovor o TV pravima, gdje ćemo gledati Prvu HNL?

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Ne treba naravno odbaciti mogućnost da novi nosioc TV prava ne zadrži istu platformu za produkciju utakmica pa će korisnici ostati na istome



RIJEKA HNS je pred potpisom ugovora s tvrtkom Magine Holding o prodaji TV prava za Prvu HNL od sezone 2021./22., dakle još godinu dana traje ugovor s HT-om i Vox nogometom. Iako je tu papirnato sve jasno iz HNS-a dolaze informacije kako bi se postojeći ugovor mogao raskinuti već ovoga ljeta. Nekoliko je mogućih raspleta počevši od onoga najlogičnijega da Šveđani ili HNS isplate HT i Vox. To naravno aktualizira i pitanje gdje će se u tom slučaju prenositi utakmice Prve HNL iduće sezone koje su išle eskluzivno u paketima Arena sporta. Mnogi korisnici su potpisali dvogodišnje ugovore s HT-om kako bi mogli pratiti Prvu HNL… Tko će njih i kako obeštetiti?


Ne treba naravno odbaciti mogućnost da novi nosioc TV prava ne zadrži istu platformu za produkciju utakmica pa će korisnici ostati na istome. U svakom slučaju otvoreno je puno pitanja koja će brzo trebati odgovoriti jer nova sezona Prve HNL kreće već u kolovozu.