Gotove pripreme

HNS kaže da je spreman: Evo kada bi VAR trebao zaživjeti u HNL-u

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.Hrvatski nogometni savez (HNS) završio je sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward, stoji na web-stranici HNS-a.


Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.


Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju, uključujući i zahtjev za izdavanje dozvole za natjecanje Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB) i Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA).
Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR u hrvatskom nogometu.


»Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom i opsežnom projektu te zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu i Fifi na velikoj potpori. U edukaciju je uloženo mnogo sredstava, truda i vremena, a očekujemo pozitivan odgovor IFAB-a i početak upotrebe VAR-a, kao što je najavljeno, od proljetnog dijela prvenstva«, istaknuo je Kulušić, ujedno dopredsjednik HNS-a.


Prema prethodnim najavama, s proljetnim dijelom sezone započeti će korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.