Nema više kombinacija

HNS donio konačnu odluku o formatu jedinstvene Druge HNL, Crikvenica ostala četvrtoligaš

Ivan Volarić

Trnje i Hrvatski vitez igrat će kvalifikacije za mjesto koje je ostalo upražnjeno povratnikom Zmijavčana u drugoligaški nogometni rang



RIJEKA Hrvatski nogometni savez nakon jučerašnjeg sastanka IO-a i Natjecateljske komisije objavio je vijesti kojom je otklonio sve daljnje kombinacije oko načina popune jedinstvene Druge HNL:


“Nakon što je Inter Zaprešić odustao od natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odgovarajuće odluke o popunjavanju mjesta u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi. Temeljem rezultata iz prethodne sezone, Croatia Zmijavci popunit će upražnjeno mjesto u 1. NL. Izvršni odbor je također potvrdio da će u trećem stupnju natjecanja (2. NL) sudjelovati 16 klubova kako je bilo i predviđeno te će za jedno upražnjeno mjesto kvalifikacije odigrati Trnje i Hrvatski vitez, također na osnovi prošlosezonskih rezultata”, poručili su iz HNS-a i ugasili posljednju nadu crikveničkom nogometnom prvaku da će ipak iduće sezone nastupati u društvu Grobničana i Opatije, odnosno klubova koji su zahvaljujući novom ustroju nogometnih natjecanja postali drugoligašima iako je zapravo riječ o trećem rangu natjecanja.


Posljednjih tjedana, odnosno nakon što je procurila vijest da Inter zbog financijskih problema odustaje od natjecanja i nakon što je postalo poznato da će njegovo mjesto zauzeti Croatija iz Zmijavaca, zakotrljalo se mnoštvo priča i mogućih kombinacija oko načina popune Druge lige. Tražio se 16. član, a za to mjesto bilo je pet kandidata, poraženi kvalifikanti Trnje i H. vitez iz Posedarja, te Karlovac, Zadar i Crikvenica. Natjecateljska komisija HNS-a pokušala je zadovoljiti svih pet klubova pa je predložila da se ide na model lige s 20 klubova. Ministarstvo sporta i HOO odbilo je taj prijedlog pa se počeo razmatrati model sa 18 klubova, a sve glasnije govoriti i o onome što je na kraju i odlučeno: da ostaje na snazi unaprijed zacrtan format sa 16 klubova, te da će Trnje i Hrvatski vitez igrati kvalifikacije za mjesto koje je ostalo upražnjeno povratnikom Zmijavčana u drugoligaški nogometni rang. Ovoga četvrtka u 12 sati u Zagrebu je zakazan Plenum klubova novoformirane Druge lige na kojem će biti održan ždrijeb parova. Trnje i Hrvatski vitez dobit će isti broj.