Nogomet

HNS će u Drugoj ligi pronaći mjesta za Zadar i Karlovac, ali ne i za prvaka Zapada. Tko i kako određuje kriterije?

Valentina Prokić

Nejasno je tko određuje kriterije za »klubove od posebnog interesa za hrvatski nogomet« i zašto bi takvi profitirali »preko veze«, a Crikvenica, koja je ispunila sve uvjete i obranila naslov prvaka Treće lige - zapad



RIJEKA Ždrijeb za popunu Druge nogometne lige održan je u prostorijama HNS-a, a u njemu su se našli trećeligaši koji su izborili plasman do šestog mjesta te ispunjavaju uvjete za pravo nastupa.


To su Trnje (treće mjesto u 3. HNL središte), Marsonija (četvrto mjesto u 3. HNL istok), Hrvatski vitez (treće mjesto u 3. HNL jug) i Međimurje (peto mjesto u 3. HNL sjever). Ždrijebom je odlučeno da će se 18. lipnja s početkom u 18 sati sastati Marsonija i Trnje u Slavonskom Brodu te Međimurje i Hrvatski vitez u Čakovcu.


Pobjednici utakmica će popuniti Drugu ligu te će tako postati poznati 15. i 16. sudionik. No, čini se kako to neće biti kraj priče o drugoligašima jer se govori kako će se liga proširiti za još dva kluba već ove sezone, umjesto sljedeće kako je najavljeno, da bi se napravilo mjesta za »klubove od posebnog interesa za hrvatski nogomet«, a to bi bili Zadar i Karlovac.




Nejasno je tko određuje kriterije za »klubove od posebnog interesa za hrvatski nogomet« i zašto bi takvi profitirali »preko veze«, a Crikvenica, koja je ispunila sve uvjete, obranila naslov prvaka Treće lige – zapad, uložila i napravila sve potrebno po pitanju infrastrukture te napravila ugovor s drugim klubom o posudbi kadeta za iduću sezonu jer to je uzrast koji im je nedostajao u omladinskom pogonu, trebala bi »izvisiti« jer ju možda dovoljno velik broj onih koji odlučuju ne smatra »klubom od posebnog interesa za hrvatski nogomet«.


Zasigurno, Crikvenica nije jedina koja će se pobuniti protiv takve diskriminacije, ali u ovoj je priči očito puno važnije biti jak van terena, nego na terenu.