Veliki udarac

HNK Gorica potvrdila da je ostala bez sportskog direktora i trenera: “Odlaze u Hajduk i Ludogorec!”

Hina

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

"Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere", izjavio je u priopćenju predsjednik Gorice Nenad Črnko



VELIKA GORICA Litavski nogometni stručnjaci Valdas Dambrauskas i Mindaugas Nikoličius sporazumno su napustili pozicije trenera i sportskog direktora HNK Gorice, objavio je u nedjelju hrvatski prvoligaš na svom internetskom portalu.


Nikoličius je zatražio sporazumni raskid ugovora, a Dambrauskas je postao novi trener višestrukog bugarskog prvaka Ludogoreca.


“Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere”, izjavio je u priopćenju predsjednik Gorice Nenad Črnko, a i litavski stručnjak je uzvratio biranim riječima:




“Bila mi je čast biti dio HNK Gorice kojoj želim uspješnu budućnost.”


Prema neslužbenim informacijama Nikoličius bi trebao biti imenovan za novog sportskog direktora splitskog Hajduka.


Gorica je prvi dio sezone završila na trećem mjestu ljestvice sa 29 bodova iz 14 nastupa te za vodećim dvojcem, Dinamom i Osijekom, zaostaje samo tri boda.


“HNK Gorica dovršava razgovore s nekoliko eminentnih stručnjaka koji su kandidati za preuzimanje trenerske pozicije. Ime novog trenera bit će uskoro objavljeno”, priopćili su iz kluba koji će pripreme za proljetni dio sezone započeti u ponedjeljak, 4. siječnja, a kao glavni cilj u ovoj godini su istaknuli plasman u jedno od europskih klupskih natjecanja.