Dominik Simčić

Hitronogi napadač Orijenta nakon poraza od lidera: “Moramo početi pobjeđivati”

Ivan Volarić

Dominik Simčić/Foto V. KARUZA

Dominik Simčić/Foto V. KARUZA

Zrinski nije tijekom cijele utakmice imao pravi šut na gol. Nisu ništa napravili. Mi smo si zabili autogol, a prilike koje smo imali smo jednostavno morali iskoristiti - kaže Simčić



RIJEKA  Da se u nogometu bodovi dodjeljuju na temelju dojma, a ne postignutih pogodaka, nogometaši Orijenta definitivno bi bili bogatiji za tri boda nakon domaćeg susreta sa Zrinskim. Vodeća momčad SuperSport Prve NL predstavila se na Krimeji u vrlo skromnom izdanju, štoviše, jedini pogodak postigla je zahvaljujući nespretnoj reakciji domaćeg kapetana Marija Tadejevića i autogolu u ranoj fazi utakmice. Gosti su se nakon toga povukli i do kraja utakmice čuvali minimalno vodstvo, a mlada Orijentova momčad uzaludno je pokušavala doći barem do izjednačenja.


– Šteta, mislim da imamo za čime žaliti na temelju onoga što smo pokazali – govori Dominik Simčić, hitronogi napadač Crvenih i jedan od brojnih igrača Rijeke na posudbi u Orijentu. – Imali smo nekoliko situacija za gol, ja odmah na početku utakmice, ali lopta mi nije dobro sjela. Zrinski nije tijekom cijele utakmice imao pravi šut na gol. Nisu ništa napravili. Mi smo si zabili autogol, a prilike koje smo imali smo jednostavno morali iskoristiti.


Krimejčani su uložili puno energije i želje, međutim, svaki put kada je trebalo povući matni potez nešto je nedostajalo. Očito je ovo njihova realnost, barem kada su u pitanju ogledi s momčadima iz vrha poretka.




– Mislim da nam nitko ne može spočitati zalaganje. Dali smo stvarno sve od sebe. Nažalost, nije išlo – dodao je Simčić.


Krimejčani su zaključili seriju utakmica s momčadima iz samoga vrha lige, Vukovarom (0:0), Šibenikom (0:1) i Zrinskim (0:1). Sada im pak dolaze protivnici po mjeri i susreti u kojima jednostavno moraju početi pobjeđivati ako žele ostati u ligi.


– Za početak idemo kod Cibalije u Vinkovce. Naš cilj su tri boda. Situacija na ljestvici je takva da moramo početi pobjeđivati – naglašava Simčić, koji ne igra loše od dolaska s Rujevice, no nedostaju mu pogoci…


– Dugo me nije bilo u momčadi. Tri tjedna sam bio izvan terena. Nadam se da će u idućim utakmicama biti bolje. I što se tiče rezultata, i što se tiče mojeg učinka – poručio je 20-godišnji napadač.


Orijentu nakon gostovanja u Vinkovcima slijedi domaći susret s Croatijom Zmijavci pa dva gostovanja, kod Dubrave i u Bijelom Brdu, zatim Solin na Krimeji, gostovanje u Dugopolju i onda za kraj prvenstva Jarun pred svojim navijačima. Na raspolaganju je još 21 bod, tek jedan manje od onoga što su Crveni osvojili u dosadašnjih 26 kola. Zato i jesu u teškoj borbi za ostanak. Dolaze kvalifikacijske utakmice u kojima na Krimeji više neće imati pravo na kalkulacije, već će jednostavno morati preuzeti dodatni rizik i krenuti po nasušno potrebne pobjede.


 



Standings provided by Sofascore