Nedjeljni derbi

Hajduk Rijeku čeka prilično oslabljen. Najveća nepoznanica stoperski par

Portal Novilist.hr

Damir Burić/Foto S. DRECHSLER

Damir Burić/Foto S. DRECHSLER

Za nedjeljni ogled Burić ne može računati na standardni stoperski dvojac Ismajli - Simić koji imaju žute kartone te na veznjaka Kalika koji su u dvoboju s Dinamom također zaradio treći žuti karton



SPLIT Nedjeljni Jadranski derbi utakmica je jeseni i za Hajduk i Rijeku pa čak možda i više od toga. Bod osvojen protiv Dinama unio je dodatno samopouzdanje u svlačionicu »hajdukovaca«, ali i kod navijača. Splićani su dosad kod kuće sa stopostotnim bodovnim učinkom, ostvarili su osam uzastopnih pobjeda, po čemu je Damir Burić najuspješniji trener u novijoj povijesti kluba. Unatoč toj sjajnoj niski Burić još uvijek nije sto posto siguran za svoju poziciju, klupa mu se stalno lagano »trese«. No, tako ću mu biti stalno, nije to samo njegova sudbina, nego sudbina svakog trenera koji vodi Hajduk.


Za nedjeljni ogled Burić ne može računati na standardni stoperski dvojac Ismajli – Simić koji imaju žute kartone te na veznjaka Kalika koji su u dvoboju s Dinamom također zaradio treći žuti karton. Nema na raspolaganju niti ozlijeđenog čuvara mreže Posaveca te iskusnog Bradarića kojeg muči istegnuće zadnje lože desne noge. Upitan je i nastup kapetana Juranovića koji je osjetio bol u mišiću na prijateljskog utakmici reprezentacija Hrvatske i Gruzije zbog čega je preskočio i dvoboj s Dinamom.


Tko će zaigrati na stoperskim pozicijama? Najvjerojatnije Svatok i oporavljeni Vučar koji od ožujka zbog operacije križnih ligamenata nije odigrao niti jednu službenu utakmicu. Veliko pojačanje za Burića je povratak najboljeg strijelca, Brazilca Jaira koji nije igrao protiv Dinama zbog isključenja na utakmici sa Slaven Belupom.Jadranski derbi mogao bi gledateljima ponuditi zanimljiv sraz, ulog je veliki – drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. Osim te spoznaje u Hajduku više ne kriju da im je glavni cilj osvajanje titule prvaka. Stoga je i pobjeda nad Rijekom više od imperativa.