Zaokret u politici

Hajduk pronašao novog partnera za razvoj mladih igrača nakon najave ukidanja druge momčadi

P. N.

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Na Skupštini je prihvaćena inicijativa udruge "Naš Hajduk" za osnivanje "Hajdučke zajednice". Svaki dobar konstruktivan prijedlog treba prihvatiti i tu dvojbe nema, no u ovom trenutku Hajduku su najvažniji primarni - "Hajdučki rezultati"



SPLIT Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u svojem inauguracijskom govoru pred predstavnicima sedme sile najavio je mnoge promjene u radu i djelovanju kluba u budućem vremenu. Tako se promptno riješio savjetnika sa struku Marija Stanića, doveo je na mjesto sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Potom je umjesto v. d. trenera Bore Primorca za novog prvog stručnjaka doveo Paola Tramezzanija. Miju Caktaša i Bassela Jradija prebacio je u drugu momčad jer su odbili potpisati nove ugovore. Već ranije je obznanio da će raspustiti drugu momčad koja je preskupa, godišnje stoji desetak miljuna kuna. Na platnoj listi je 41 igrač, neki od njih su imali po sedam-osam tisuća eura mjesečno. Od ukupnog broja sa 19-toricom će biti raskinuta suradnja, dok će 17-torica otići na posudbu u obližnje klubove neki i dalje. Navodno bi slovenski Koper trebao postati partner Hajduka i tu bi odlazili igrači na kaljenje. Sve odluke predsjednika Jakobušića treba podržati. Krenuo je od prvog trenutka svojeg predsjedavanjem kluba u rasčiščavanje nagomilanih problema, koliko će u tome uspjeti pokazati će vrijeme. Na Skupštini je prihvaćena inicijativa udruge “Naš Hajduk” za osnivanje “Hajdučke zajednice”. Svaki dobar konstruktivan prijedlog treba prihvatiti i tu dvojbe nema, no u ovom trenutku Hajduku su najvažniji primarni – “Hajdučki rezultati”, kojih već dugih petnaestak godina nema.


Bez pobjeda, trofeja sve te zamisli vrlo brzo otiđu u zaborav, propadnu. Stoga je primaran zadatak predsjednika Jakobušića i sportskog direktora Nikoličiusa, više od potonjeg da do temelja provjetri svlačionicu. S postojećim kadrom teško da mogu nešto više napraviti i u narednoj sezoni. Isto vrijedi i za trenera Tramezzanija, koji nije garancija za bolje rezultate u narednom periodu. Pokazala i potvrdila je to utakmica protiv Osijeka. Hajduka sada čekaju dva zahtjevna gostovanja, u utorak u Koprivnici dvoboj sa Slaven Belupom, gdje Tramezzani ne može računati na tri igrača, požutjele stopere Vuškovića i Simića, te pocrvenjelog vezistu Fossatija. Potom narednog vikenda najveći hrvatski derbi sraz na maksimirskom travnjaku s Dinamom. Još dva velika ispita za Tramezzanija i igrački kadar, u dokazivanju koliko i šta mogu…