Nemir na Poljudu

Hajduk niže poraze, a na Poljudu kao da se ništa ne događa, ipak opasno kuha u Tudorovoj svlačionici

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Kada nema rezultata igrači obično prvo okrenu leđa treneru koji je najslabija karika u svakom klupskom lancu odgovornosti



SPLIT Hajduk pod vodstvom Igora Tudora nastavlja hod po trnju. Bijeli su doživljeli i sedmi poraz otkako ih je Tudor zimus preuzo. Od ukupno 14 odigranih prvenstvenih dvoboja ostvarili su šest pobjeda, jednu odigrali neodlučeno, te doživljeli sedam poraza. Na posljednjih pet utakmica Splićani su četiri puta travnjak napustili pognute glave, protiv Varaždina, Lokomotive, Gorice i Osijeka, te su uz puno sreće dobili Slaven Belupo na svojem travnjaku. Brazilac Lima promašio je penal za goste i remi u posljednjoj minuti ogleda. Takav nisku neuspjeha ne pamtimo godinama!


Međutim, na Poljudu kao da se ništa ne događa. Savjetnik za struku Mario Stanić prije dvoboja sa Osijekom jasno poručio da je i u slučaju novog neuspjeha Tudorov status neupitan.  Navijači se ne ljute, Tudor neće sam sebe potjerati, nije “lud”. Predsjednik Brbić je nemoćan. Stanić jedini valjda zna kako izaći iz ove situacije. Njemu je valjda u glavi Chelsea… Sportskog direktora Kepčiju nitko i ne spominje. Jedina reakcija nakon najnovijeg poraza stigla je iz svlačionice. Libanonac Jradi je poslije novog poraza između ostalog kazao:


– Prije stanke nismo igrali dobro, ali smo barem pobjeđivali. Sad uopće nemamo igru, ne stvaramo šanse. Imamo priliku ući u Ligu prvaka, a mi igramo ovako. Sramota! Trenutačno smo vic. Ova je sramota! – rekao je Jradi između ostaloga i pokazao da je ipak nekome na Poljudu stalo do boljega Hajduka – igračima.




Kuha se u Tudorovoj svlačionici… Nije tajna, pojedini igrači su nezadovoljni statusom, a dobar dio njih igrama i rezultatima u post-korona periodu. Jradi je prvi progovorio, naslutio da Tudor ne uživa jedinstvenu podršku igrača. Tako je to u nogomet. Kada nema rezultata igrači obično prvo okrenu leđa treneru koji je najslabija karika u svakom klupskom lancu odgovornosti.  Tudor je pritom nadolio “ulje na vatru” izjavom o čistki u svlačionici na kraju prvenstvene utrke. Iskusni treneri uvijek su govorili da se “mornari ne bacaju u more prije nego što brod sigurno stigne u željenu luku”. Nesamokritični Tudor očito zna bolje… Jedini i najveći problem je u tome što mu rezultati nimalo ne idu u prilog, a oni su svijetu profesionalnog nogometa jedino mjerilo trenerskog rada.