Nova kazna

Hajduk kažnjen sa 60 tisuća kuna zbog pirotehnike

P. N.RIJEKA Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 28. kola HT Prve lige:


Frano Mlinar (Inter) zbog isključenja (dvije opomene) na utakmici Inter Zaprešić – Lokomotiva kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.


Na utakmici Rudeš – Dinamo na istočnoj tribini stadiona pripadnici navijačke skupine BBB u 79. minuti zapalili su 10 baklji koje su dogorjele na tribini zbog čega je GNK Dinamo kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna, a NK Rudeš kao organizator utakmice iznosom od 7.000 kuna.
Utakmica Hajduk – Osijek odigrana je pod zabranom korištenja sjeverne tribine stadiona te su se pripadnici navijačke skupine Torcida smjestili na sjevernom dijelu zapadne tribine. Počevši od 23. minute kada je sa tog dijela gledališta bačen topovski udar na atletsku stazu pa do 75. minute remetili su tijek odigravanja utakmice paljenjem više od 50 različitih pirotehničkih naprava zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 60.000 kuna.