Kup Hrvatske

Hajduk je prošao u osminu finala Kupa, ali njegove pričuve su razočarale igrom do odmora

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Kada je nakon prvog dijela Gustafsson uvidio da će imati problema na teren je u nastavku ogleda poslao Livaju i Sahitija



SPLIT Kada su kup utakmice u pitanju najvažnije je proći u daljnje natjecanje. Hajduk je to i ostvario, u dvoboju šesnaestine finala Kupa Hrvatske pobijedio je u Biogradu na Moru trećeligaša Primorca rezultatom 2:1. Takve utakmice u pravilu znaju biti neizvjesne bez obzira na to tko je na drugoj strani terena. Tako je bilo i ovoga puta, domaćini su poveli na početku susreta da bi Krovinović u samoj završnici prvog dijela pogodio za poravnanje. U nastavku susreta Ljubičić je postigao drugi gol za bijele koji im je donio pobjedu i ono najvažnije – prolaz u daljnje natjecanje. Jens Gustafsson ispremiješao je momčad, priliku su dobili neki igrači koji su u dosadašnjem tijelu sezone igrali vrlo malo ili nisu uopće igrali.


Splićani su pomalo podcjenjivački ušli u dvoboj, vjerovatno su misli kako će pobjeda doći sama od sebe. Na kraju su uz dosta sreće stigli do prolaza, jer domaćini su u samom finišu susreta imali priliku za poravnanje. Kada je nakon prvog dijela Gustafsson uvidio da će imati problema na teren je u nastavku ogleda poslao Livaju i Sahitija. Isto tako od početka drugog dijela zaigrao je i povratnik na Poljud Marco Fossati. Zaigrali su gosti malo bolje što je donijelo pobjedu i plasman u osminu finala Kupa. Netko će komentirati da su u prvom dijelu susreta bijeli odigrali slabo jer su većinom igrale pričuve. Međutim, sve su to igrači koji bogato naplaćuje svojeg usluge klubu a ne pružaju ono za što su skupo plaćeni. Uostalom, Dimitrov, Diamantakos, Atanasov, Kačaniklić… su kada su dolazili dovedeni da osnaže igrački kadar. Ne da nisu opravdali novce već su velika razočarenja.


Trener Gustaffson poslije susreta izjavio je kako je uživao u atmosferi koja je bila na stadionu. Kako i ne bi kada su to uglavnom bili navijači Hajduka! Međutim, Šveđanin treba biti zabrinuti igrom momčadi, jer od kada je preuzeo momčad nismo prepoznali njegov rukopis. Nismo smo baš sigurni da su predsjednik Jakobušić, a još više sporstki direktor bili zadovoljni nakon pobjede nad Primorcem – točnije igrom momčadi.