Problemi na Poljudu

Hajduk ide na “crnu mačku” Goricu bez Kalinića, Posavcu prilika da se pokaže

P. N.

Lovre Kalinić/Foto Arhiva NL

Lovre Kalinić/Foto Arhiva NL

Posavec je prije dvije godine bio tragičar u dva uzastopna poraza od Gorice



SPLIT Šibenik je poslije poraza od Tobola i eliminacije iz Konferencijske lige bio za Hajduk utakmica sezone. Bijeli su na kraju pobijedili golom Nigerijca Eduoka i mrvicu ublažili novu europsku blamažu. Slavili su na Poljudu pobjedu kao da su u najmanju ruku osvojili titulu prvaka! Jasan pokazatelj da se u puno straha uvuklo u svlačionicu. Dvoboj sa Šibenčanima donio je tri boda, ali po svemu sudeći bijeli su ostali bez čuvara mreže i kapetana Kalinića. Naime, prije utakmice tužio se na bol u predjelu Ahilove tetive koju mu se još više pojačala i pogoršala na utakmicu. Posljednji sučev zvižduk dočekao je ležeći na travnjaku.


Tako da će Splićani najvjerojatnije bez Kalinića u subotu navečer istrčati protiv Gorice u Velikoj Gorici. Priliku bi prvi puta ove sezone trebao dobiti Posavec. Prije dvije godine Splićani su u samo tri dana dva puta, i to identičnim rezultatom 2:1, poraženi u Velikoj Gorici od domaćina. Naprije u osmini finala Kupa, potom u prvenstvenom dvoboju. Lovrić se na obje utakmice upisao u listu strijelaca, a Posavec je na oba susreta svojim lošim, katastrofalnim intervencijama bio glavni krivac za izgubljene utakmice. Splićani se žele riješiti Posaveca koji je (pre)skup za klub. Stoga je njemu subotnji dvoboj prilika da pokaže da zna i može dobro braniti.


Još jedna jako zanimljiva činjenica vezana je uz ta dva poraza. Aktualni predsjednik kluba Lukša Jakobušić u to vrijeme obnašao je dužnost dopredsjednika kluba, prvi čovjek bio je Marin Brbić. Poslije ta dva poraza podnio je ostavku na svoju funkciju uz obrazloženje da je klub napustio iz obiteljskih razloga.  Javna je tajna da je Jakobušić napustio klub jer je od predsjednika Brbića i tadašnjeg sportskog direktora Bjelanovića zatražio da smjene trenera Burića. Oni su to tada odbili, a Burića je smjenio Brbić na kraju prvog dijela sezone uz obrazloženje da se stvorila negativna atmosfera oko kluba, iako je Hajduk prvi dio prvenstvene utrke završio na drugom mjestu iza Dinama, a jedno vrijeme bio je i na prvoj poziciji.  Sportski direktor Gorice bio je tada Nikoličius koji sada istu funkciju obnaša na Poljudu.