SuperSport HNL

Hajduk dočekuje Istru 1961 pod imperativom pobjede, Puljani se ne dolaze braniti

Ivica Cerovac

Niko Sigur i Ante Erceg/M. MIJOŠEK

Niko Sigur i Ante Erceg/M. MIJOŠEK

U dobrom smo momentu, s novim trenerom koji je donio novu energiju i pod kojim jako dobro radimo - rekao je Slavko Bogojević



SPLIT  Nakon prolaska u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa pred Hajdukom je novi ispit. U 25. kolu HNL-a Bili danas na Poljudu dočekuju Istru. U najavi utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan na početku press konferencije odgovorio je na pitanje je li upitna regularnost HNL-a s obzirom na činjenicu da Dinamo još uvijek nije odigrao zaostalu utakmicu s Varaždinom.


– Teško mi je reći. Meni kao treneru fokus je na nogomet, da budemo bolji, podignemo igru. Na ostale stvari ne možeš utjecati – rekao je Karoglan, a zatim se dotakao Istre.


– Očekujem dobru Istru. To je jako dobra momčad, bilo je pitanje trenutka kada će proigrati. Čeka nas teška utakmica. Tri utakmice zaredom Hajduk nije kući pobijedio Istru. Učili su me da nikad ne kažem moramo pobijediti, ali moramo pobijediti.




Pod znakom upitnika je nastup Brekala.


– On je dobio udarac u butni mišić, vidjet ćemo. Lovre Kalinić se vraća. Utakmicu preskaču Nikola Kalinić i Šarlija.


Na drugoj strani je Paolo Tramezzani, nekadašnji trener Hajduka.


– Ostavio je dobar utisak dok je bio tu. Ono što znamo o Istri je da imaju kvalitetu na nekim pozicijama. Moramo biti precizniji nego što je to bio slučaj s Varaždinom. Nisam siguran koliko će biti u niskom bloku. Ima tu i presinga, bloka, igrača koji dobro čitaju neke stvari. Momčad Istre je predugo naslonjena na posjed da ne bi to bilo i dalje. Kolega im je dao talijansku disciplinu i naglasak na prekide. To on radi vrhunski. Ne možeš iščupati identitet ekipi. Njihovi stoperi će igrati, vezni igrači isto. Imaju dubine s Ekongom, Vukom i Ercegom.


Ostaje pitanje ima li Tramezzani veći motiv.


– Igrati protiv Hajduka je najveća motivacija. Nemam problem u tom smislu. Jednako sam motiviran da igram s Postirama i s Istrom. Imam kvalitetne odnose s mnogim ljudima u Puli – dodaje Karoglan.


Ovo je treći ogled Zeleno-žutih i Bilih, obje momčadi imaju po jednu, gostujuću pobjedu.


– Na prošloj utakmici u Splitu okupilo se 25 tisuća gledatelja i »visili« smo 20-30 minuta, ali bili smo hrabri i borbeni i to nam se vratilo. Imali smo malo i sreće, što je uvijek potrebno želiš li nešto uzeti na Poljudu. Nadam se istom scenariju – kaže Slavko Blagojević, kapetan Istre 1961.


Blagojević je svjestan da njega i suigrače ne čeka nimalo lagan posao.


– Da Real Madrid dolazi na Poljud ne bi mogao reći da je favorit i da će sigurno dobiti utakmicu, pa tako ni mi ne možemo to tvrditi. S druge strane, u dobrom smo momentu, s novim trenerom koji je donio novu energiju i pod kojim jako dobro radimo te očekujem da ćemo odigrati pravu utakmicu, biti borbeni i dati sve od sebe. Ne dolazimo u Split isključivo se braniti. Stadion će biti pun i igrači Hajduka će sigurno jurnuti prvih pola sata te ćemo tada morati biti čvrsti i kompaktni, a ako izdržimo taj početni nalet, poslije će nam biti lakše, kad krenu zvižduci – zaključuje Blagojević.


 



Standings provided by Sofascore