Dinamo vs. Atalanta

GROZNICA LIGE PRVAKA U Maksimiru su uvjereni da će večeras biti pravi i da će natjecanje po skupinama otvoriti pobjedom

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Dobro smo analizirali suparnika iz svih kutova i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu. Dobro znamo da Atalanta gaji stil nogometa koji je atipičan za talijanske momčadi. Međutim, bez velike želje i koncentracije svih igrača analiza ne znači previše. Siguran sam da ćemo biti pravi u tom segmentu – ističe Nenad Bjelica, maksimirski šef struke.ZAGREB  Večerašnja utakmica s Atalantom označit će početak sedme plovidbe Dinama kroz neku od skupina Lige prvaka, s time da modri ansambl sada želi pomaknuti mizerne granice svojih dosega koje je u postigao pod okriljem ovog natjecanja u 21. stoljeću. Modri su, nije na odmet podsjetiti, u zadnjih osam godina odigrali 24 utakmice u društvu kreme europsko nogometa, a pri tome su uknjižili tek po jednu pobjedu i remi.


– Spremni smo za utakmicu. Svi smo visoko motivirani i spremni za devedeset minuta s Atalantom. Očekujem dobru utakmicu i, naravno, našu pobjedu. Dat ćemo sve od sebe, a od navijača očekujem da nam daju jak vjetar u leđa – kaže Nenad Bjelica, koji je prije šest godina vodio bečku Austriju u Ligi prvaka.


Prve dvije modre epizode među elitu datiraju s kraja prošlog stoljeća i predstavljaju svojevrsni putokaz jer je u sezoni 1998./99. osvojeno osam, a godinu dana kasnije sedam bodova. Doduše, u to doba takav doseg nije izgledao kao nešto senzacionalno, no jasno je da bi danas bio više nego pristojan učinak za klub iz Maksimirske 128.
Nepotrebno je u prvi plan stavljati činjenicu da je svima Dinamu jasno koliku važnost ima večerašnji ogled. Pobjeda nad Atalantom bila bi svojevrsni leteći start, koji bi modre do vrha napunio samopouzdanjem. Uostalom, dovoljno se sjetiti prošle sezone, kada je Skupina D Europske lige otvorena trijumfom nad Fenerbahčeom (4:1).


Dinamo se nakon toga nakrcao samopouzdanjem i uknjižio je još tri pobjede te dva remija, što je bilo dovoljno za proljeće u Europi. Nokaut faza natjecanja u Europskoj ligi donijela dvoboj s Viktorijom iz Plzena i proboj u osminu finala, gdje je Benfica ipak bila prejaka. Modri su se, povrh toga, uvjerili da mogu parirati suparnicima koji su česti sudionici Lige prvaka.


– Dobro smo analizirali suparnika iz svih kutova i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu. Dobro znamo da Atalanta gaji stil nogometa koji je atipičan za talijanske momčadi. Međutim, bez velike želje i koncentracije svih igrača analiza ne znači previše. Siguran sam da ćemo biti pravi u tom segmentu – ističe maksimirski šef struke.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU