Druga NL

Grobničani traže prvu proljetnu pobjedu, Boduli iznenađenja, a Opatijci ostanak na vrhu

Ivan Volarić

Frano Ivančić, Franko Bosančić i Jabita/S. DRECHSLER

Frano Ivančić, Franko Bosančić i Jabita/S. DRECHSLER

Četiri utakmice smo odigrali vani, jednu izgubili. Ne vidim razloga za paniku. Svaku prvu sljedeću utakmicu treba najozbiljnije shvatiti - kaže Predrag Stilinović, trener Grobničana



RIJEKA  Nogometaši Grobničana ovoga proljeća još ne znaju za pobjedu. Momčad trenera Predraga Stilinovića u dosadašnjih je šest nastupa upisala četiri remija i dva uzastopna poraza. Posljednji doživljen protiv Bjelovara posebno je bolan zbog činjenice da su Grobničani prvi put u nastavku sezone razočarali na planu igre. Doduše, trener Predrag Stilinović nije baš tako tragično doživio taj susret.


– Nije to bilo ni specijalno dobro, ali ni loše. Oni su specifična ekipa s dobrim igračima koji znaju igrati. Bjelovar je momčad za vrh ljestvice i to nije sporno – govori Stilinović uoči današnjeg (16.30 sati) susjedskog derbija u Mavrincima s porečkim Jadranom, koji pred Grobničane stavlja svojevrsni imperativ pobjede.


Nema pritiska


Pretposljednji Porečani, osokoljeni domaćom pobjedom nad Krkom, vratili su se u igru za ostanak u ligi, a Grobničanima se istopila bodovna zimnica pa su se sada doveli u situaciju da moraju početi skupljati bodove žele li izbjeći prošlosezonski scenarij borbe za ostanak do posljednjega kola.




– Znao sam da će biti ovakva situacija, ali jedna utakmica ništa ne znači. Ima još dosta utakmica pred nama i ne treba raditi dodatni pritisak ni na koga. Mislim da možemo odigrati dobru utakmicu. Ovoga proljeća odigrali smo svega dvije utakmice na domaćem terenu, protiv Krka po blatu, koja je mogla otići na našu, ali i na njihovu stranu. I protiv Karlovca, koji je po blatu stao u niski blok. Četiri utakmice smo odigrali vani, jednu izgubili. Ne vidim razloga za paniku. Svaku prvu sljedeću utakmicu treba najozbiljnije shvatiti. Bio sam u Poreču pogledati utakmicu Jadrana s Krkom. Dosta dobro poznajem te igrače. Oni su momčad koja bi trebala biti mirno u sredini ljestvice, ali zapali su u nezavidnu situaciju. Jednostavno su im se poklopile neke situacije. Situacija na ljestvici je motivirajuća za nas, ali i za njih – rekao je Stilinović uz napomenu da je teren Grobničana po običaju u jako lošem stanju, što nije dobra vijest ni za jedne, ni za druge…


Opatija u Trnju


Krk je upravo u Poreču prošle subote upisao prvi proljetni poraz. Jasno je da Boduli u današnjem susretu protiv zahuktale Kustošije priželjkuju povratak pozitivnim rezultatima. No, to neće biti nimalo jednostavno, što zbog kvalitetnog suparnika, što zbog činjenice da trener Igor Tkalčević ne može zbog kartona računati na trojicu prvotimaca (Lucić, Mass i Delibegović).


– Svi drugi su živi, zdravi i spremni za novu utakmicu – govori trener Krka. – Kustošija je opasna ekipa, drukčija od jesenske. Dobro su se osvježili i doveli dobre igrače u prijelaznom roku. Međutim, mi igramo na domaćem terenu i imamo puno toga za reći. Jedno što nas zanima su bodovi i igrači su spremni dati zadnju kap znoja, krvi i suza za pobjedu.


Opatijci su se nakon prvoga proljetnoga poraza na gostovanju kod Radnika u prošlom kolu vratili pobjedama svladavši na Kantridi Mladost iz Ždralova. Danas ih čeka gostovanje kod »davljenika« Trnja.


Trener Zoran Bogolin neće moći izvesti najjači sastav. Pored duže odsutnog Marshalla, sigurno neće biti ni Marina Grujevića, kojeg već neko vrijeme muči koljeno, a upitan je nastup veznjaka Luke Kožića.



Standings provided by Sofascore