Kvalifikacijska utakmica

Grobničan u Krapini igra utakmicu sezone, pobjeda nad Zagorcem jamči ostanak u Drugoj NL

Ivan Volarić

Dražen Pilčić između Opatijaca Marshalla i Dana Lagumdžije/A. KRIŽANEC

Dražen Pilčić između Opatijaca Marshalla i Dana Lagumdžije/A. KRIŽANEC

Pokazali smo da protiv jačih momčadi možemo odigrati dobro na njihovom travnjaku - kaže trener Predrag Stilinović



RIJEKA  Za razliku od prvog i drugog ranga natjecanja, gdje je sve bilo riješeno i prije posljednjega kola, u trećem razredu hrvatskog nogometna, odnosno SuperSport Drugoj NL, vlada rijetko viđena neizvjesnost uoči posljednjih susreta, što su na rasporedu ovog vikenda. Naime, u nedjelju će Zrinski i Sesvete međusobnim ogledom odlučiti tko će izravno (prvak), a tko kroz kvalifikacije izboriti viši rang. Vrtlog neizvjesnosti obuhvatio je i čak pet momčadi na začelju, među kojima je i Grobničan, koje će danas (17.30 sati) pokušati izbjeći odlazak u dodatne kvalifikacije (Osijek II i Međimurje su ispali). Mladom sastavu trenera Predraga Stilinovića treba pobjeda u Krapini da bi neovisno o ishodima drugih susreta izbjegao neželjeni produžetak sezone.


Priprema


– Utakmica je značajna sama po sebi jer niti mi, a niti naši domaćini, nismo osigurali ostanak. Prilike koje smo imali protiv Marsonije, pa protiv Dugog Sela, nismo iskoristili. Ono što je dobro je da su to mladi igrači pa bez obzira na traume kroz koje su prošli, to neće ostaviti dublje posljedice na njih. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, a pokušat ćemo napraviti sve da dođemo do dobrog rezultata. Pokazali smo da protiv jačih momčadi, pogotovo u Kupu, možemo odigrati dobro na njihovom travnjaku. Šanse su 50:50, a na kraju ćemo vidjeti kako će stvari odvijati. Uostalom, ako i završimo u kvalifikacijama, probat ćemo se spremiti najbolje što možemo i u te dvije utakmice probati ostvariti željeni cilj – rekao je trener Predrag Stilinović, koji u današnjoj utakmici neće moći računati na požutjeli trojac standardnih prvotimaca, Galešića, Batarela i Golića.


Priče


Dobra vijest je da Grobničani i porazom mogu ostati u ligi, no za takav rasplet mora im se poklopiti da Trnje ne svlada Hrvace u gostima. U nekim uobičajenim okolnostima, takav bi rezultat bio potpuno realan ishod tog ogleda, no posljednja kola nerijetko u ovakvim ligama donose »iznenađujuće rezultate«.




– Može biti svega… Počele su neke priče, ali ne obaziremo se na to. Igrače ne želimo opterećivati s tim stvarima. Igramo normalnu utakmicu, ona jest značajna, ali bit će što bude. Dečki su pokazali da mogu i znaju, ako se bude tako odvijalo ne bi trebalo biti problema – rekao je Stilinović.



Standings provided by Sofascore