Kreću u lipnju

Grčka vlada dala zeleno svjetlo za povratak nogometa, do sada niti jedan nogometaš nije bio pozitivan

Hina

Prvo kolo nastavka, nakon tri mjeseca pauze, odigrat će se 6. i 7. lipnjaATENA Grčka je vlada u srijedu dala zeleno svjetlo da se nogometna Super League nastavi, nakon gotovo tri mjeseca pauze izazvane mjerama zaštite od koronavirusa, 6. i 7. lipnja, objavila je Athens News Agency.


Utakmice će se igrati bez gledatelja.


Polufinalne utakmice grčkog kupa između PAOK-a i Olympiakosa te između AEK-a i Arisa, koja su se trebale igrati 22. i 23. travnja, igrat će se nakon 19. srpnja
Prije prekida prvenstva vodeći je nakon 26 odigranih kola bio Olympiacos sa 66 bodova, a slijede ga PAOK (52) i AEK (51).


Doigravanje, koje odlučuje tko je prvak a tko se plasirao u europska natjecanja, trebalo bi završiti do 19. srpnja. Polufinalne utakmice grčkog kupa između PAOK-a i Olympiakosa te između AEK-a i Arisa, koja su se trebale igrati 22. i 23. travnja, igrat će se nakon 19. srpnja.


Grčkim nogometnim klubovima dopušteni su treninzi uz poštivanje strogih zdravstvenih mjera prije dva tjedna.


Također, grčke vlasti su upozorile da će u slučaju da jedan igrač bude zaražen Covidom-19, on biti smješten u izolaciju, dok će ostatak momčadi također u izolaciji morati provesti pet dana. Do sada u Grčkoj ni jedan igrač nije bio pozitivan na koronavirus tijekom redovnih testiranja na treninzima.