Hrvatski kup

Gorica izborila četvrtfinale Kupa pobjedom nad Lokomotivom

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Kristijan Lovrić dovodi Goricu ponovo u vodstvo. Pobjegao je obrani po lijevoj strani i zabio za 2-1. Pet minuta kasnije Gorica povećava na 3-1, strijelac je Matar Dieye kojem je loptu dodao Golubickas



ZAGREB  U osmini finala Kupa Hrvatske Gorica je na svom stadionu svladala Lokomotivu 3-1 i plasirala se u četvrtfinale.


U prvom poluvremenu dominirala je domaća momčad, no bez udarca prema golu. Gorica dolazi do prve prave prilike u 20. minuti susreta kada je nakon ubačaja Doke s 20-ak metara od gola Hrvoje Babec zapucao na gol, no Hendija je obranio.


Gorica u vodstvo dolazi u 30. minuti, a strijelac je Josip Mitrović. Nakon što je Kristijan Lovrić osvojio loptu na 30-ak m od gola Lokomotive s lijeve je strane ubacio u kazneni prostor, a Mitrović zabija za vodstvo s pet metara.




Lokomotiva u 37. minuti ima priliku za izjednačenje, Karačić je ubacio s desne strane u kazneni prostor, Aliyu puca, ali Kahlina brani.


Na početku drugog poluvremena Lokomotiva odmah ima priliku za izjednačenje, u 47. minuti je Tahiraj nakon ubačaja Chajle pucao pored gola. No u 50. minuti dolazi do izjednačenja, a strijelac je Aliyu kojem je Chajia dodao loptu na desetak metara od gola Gorice.


Lokomotiva ima piliku za gol i u 64. minuti, Karačić je dodao Tuciju, a on Tahiraju koji puca prema golu Gorice, no Kahlina brani.


Nakon toga slijedi prilika za Goricu, u 65. minuti Doka je ubacio loptu s desne strane, no Dieye nije uspio zabiti. Sedam minuta kasnije Kristijan Lovrić dovodi Goricu ponovo u vodstvo. Pobjegao je obrani po lijevoj strani i zabio za 2-1. Pet minuta kasnije Gorica povećava na 3-1, strijelac je Matar Dieye kojem je loptu dodao Golubickas.


Poslije ovog pogotka, Lokomotive kao da nema na terenu. No u 89. minuti sudac sudi penal nakon prekršaja Babeca. Lokomotiva ipak ne uspijeva smanjiti jer je Kahlina obranio udarac Karačića i Gorica je u četvrtfinalu.


Od ostalih susreta osmine finala, odigrana je samo jedna utakmica Udarnik Kurilovec – Osijek (0-4), a trebaju se odigrati još utakmice Rudeš – Dinamo (16. prosinca), Varaždin – Rijeka (16. prosinca), Šibenik – Istra (16. prosinca) i Oriolik – Rudar Labin (21. veljače 2021.).