Remi u Škotskoj

Gluposti Sose i Šempera udaljile mlade Vatrene od Europskog prvenstva

Mateo Sučić

Hrvatska U-21/Foto PIXSELL

Hrvatska U-21/Foto PIXSELL

Najprije je u 54. minuti Adrian Šemper loše reagirao i ispustio u gol jedan ne suviše snažan udarac Middletona, a onda je dvije minute kasnije Borna Sosa napravio jedan od najglupljih poteza u karijeri i udario suparničkog igrača bez lopte te dobio izravni crveni karton



EDINBURGH Hrvatska reprezentacija do 21 godine remizirala (2:2) je u utakmici 9. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Škotske i bitno smanjila izglede za plasman na kontinentalnu smotru kojoj će domaćini biti Slovenija i Mađarska.


Izabranici Igora Bišćana imali su sve u svojim nogama, nakon prvih 45 minuta vodili 2:0 golovima Mora i Bistrovića, a onda u 120 sekundi kompromitirali sve dobro što su napravili.


ŠKOTSKA – HRVATSKA 2:2 (0:2)

Utakmica 9. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo U-21: Škotska – Hrvatska 2:2 (0:2). Stadion Tynecastle. Bez gledatelja. Sudac: Michele Fabbri (Italija). Strijelci: 0:1 Moro (20′), 0:2 Bistrović (25′), 1:2 Middleton (54′), 2:2 McLennan (70′). Žuti kartoni: Johnston, Reading, Porteous (Škotska). Crveni karton: Sosa (56′-udaranje suparničkog igrača nogom), Gilmour (72′-prigovor).




ŠKOTSKA: Doohan, McCrorie, Porteous, Johnston, Harvie, Maguire, Campbell, Ferguson, Patterson (od 46′ Middleton), Hornby, Reading.


HRVATSKA: Šemper, Šutalo, Gvardiol, Vušković, Sosa, Šverko, Nejašmić (od 77′ Špikić), Moro (od 81′ Đurasek), Bistrović (od 81′ Franjić), Kulenović (od 68′ Čolina), Majer (od 68′ Musa).

Najprije je u 54. minuti Adrian Šemper loše reagirao i ispustio u gol jedan ne suviše snažan udarac Middletona, a onda je dvije minute kasnije Borna Sosa napravio jedan od najglupljih poteza u karijeri i udario suparničkog igrača bez lopte te dobio izravni crveni karton. Škotska je to iskoristila i u 70. minuti preko McLennana pogodila za konačnih 2:2.


A sve se činilo idealno nakon prvih 45 minuta, jer najprije je u 20. Moro lijepo pogodio za 1:0 nakon prodora i ubačaja Majera, a onda pet minuta kasnije i Bistrović prekrasnim udarcem iskosa s desne strane najavio put prema prvom mjestu.


Ipak, Bišćanovi izabranici su si “pucali u noge” i sada će u rukama drugih biti izgledi za plasman na Euro.


Da bi Hrvatska bila prva u skupini i izborila Euro Škotska i Češka ne smiju pobijediti na gostovanju kod Grčke (sutra igraju s Češkom, 17.11. sa Škotskom), dok Hrvatska u posljednjem kolu mora pobijediti Litvu u Puli (17.11.). Hrvatska može na Euro i kao drugoplasirana momčad skupine, ali za taj se rezultat moraju poklopiti i mnogi rezultati iz ostalih skupina.