Iz Napulja u Firencu

Gattuso u manje od dva dana nakon otkaza pronašao novi posao, Fiorentina poremetila planove Laziju

Hina

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Prema pisanju medija, do sredine današnjeg dana bilo je gotovo sigurno da će 43-godišnji Gattuso, bivši veznjak i trener Milana, otići u Lazio, no Fiorentina je uspjela poremetiti planove rimskog kluba.FIRENCA Gennaro Gattuso postao je novi trener Fiorentine u utorak, manje od 48 sati nakon što je objavljeno da je u Napoliju dobio otkaz.


“Gennaro Gattuso će biti novi trener Fiorentine od 1. srpnja”, objavio je predsjednik talijanskog prvoligaša Rocco Commisso na službenim stranicama toskanskog kluba. Naslijedit će Giuseppea Iachinija koji je na klupu Viola zasjeo u ožujku s ciljem da osigura ostanak u prvoj ligi nakon iznenadne ostavke Cesarea Prandellija.


Prema pisanju medija, do sredine današnjeg dana bilo je gotovo sigurno da će 43-godišnji Gattuso, bivši veznjak i trener Milana, otići u Lazio, no Fiorentina je uspjela poremetiti planove rimskog kluba.
Gennaro Gattuso je u Napoliju naslijedio Carla Ancelottija koji je smijenjen u prosincu 2019., a sljedeće je godine uspio osvojiti svoj prvi naslov kao trener, s Napolijem je slavio u kupu Italije. Međutim, Napoli u nedjelju nije uspio ostvariti svoj primarni cilj za ovu sezonu, a to je plasman u Ligu prvaka. Ovu je sezonu završio kao peti.