Trener Napolija

Gattuso je još jednom osvojio novinare na Rujevici: “Nemam dobra sjećanja na Rijeku, pamtim sjajnu atmosferu…”

Mateo Sučić

Gennaro Gattuso/Foto V. KARUZA

Gennaro Gattuso/Foto V. KARUZA

Rijeka igra u formaciji 5-3-2 što se bitno razlikuje od momčadi od prije tri godine. Znaju se dobro braniti, ostavljat će nam malo prostora i to moramo znati - rekao je trener Napolija



RIJEKA  Počelo je s lijepim željama Maradoni a završilo anegdotom o tome kako je jednom za okladu pojeo – puža! Gennaro Gattuso još je jednom pobrao simpatije novinara na Rujevici, imao otvoren i iskren nastup te spremno odgovorio na pitanja uoči utakmice protiv Rijeke koju ne pamti po dobrom.


– Nemam dobra sjećanja na Rijeku, bila je to moja prva utakmica s Milanom. Pamtim sjajnu atmosferu, vidio sam da je bila takva i protiv Real Sociedada. Igrati u Europi je zahtjevno, nema laganih utakmica više, a zbog COVID-a događaju se i čudni rezultati. Spremili smo utakmicu na najbolji način, znamo što nas čeka, da neće biti puno prostora i da će Rijeka, kao i protiv Real Sociedada, imati svoje situacije zbog toga moramo pokazati ono pravo lice Napolija – rekao je Gattuso pa otkrio i zašto Napoli nije trenirao na Rujevici uoči današnje utakmice.


– I kada sam došao s Milanom nisam trenirao. Volim pripremiti utakmice u trening centru prije polaska, to je moj odabir otkad sam postao trener. Nije razlog COVID nego je takav odabir.


Foto galerija: Presica trenera Napolija uoči ogleda protiv Rijeke na Rujevici Foto: Vedran Karuza




Gattuso se opširno osvrnuo i na Rijeku što jasno sugerira da je dobro proučio sve detalje vezane uz Rožmanovu momčad. Uz to, talijanski novinari pitali su ga i hoće li Napoli konačno pokazati je li pravo lice ono koje su predstavili protiv Atalante i Real Sociedada ili sa Sassuolom i Napolijem.


– Ja ne moram odgonetnuti koje je pravo lice Napolija jer ga znam. Rijeka igra u formaciji 5-3-2 što se bitno razlikuje od momčadi od prije tri godine. Znaju se dobro braniti, ostavljat će nam malo prostora i to moramo znati. Mi moramo igrati svoju igru, a ne slažem se da je drugačije lice bilo u spomenutim utakmicama. Protiv AZ-a smo vodili igru 90 minuta iako u zadnjih 30-ak minuta nismo bili dovoljno brzi. Protiv Sassuola smo imali sedam velikih prilika, prisilili ih da se duboko brane… Mi moramo nastaviti putem na kojem se nalazimo, s ponekim boljim rješenjem u zadnjoj trećini i igračima u dobrom stanju. Ali put kojim idemo je dobar – rezolutan je bio Gattuso koji je, za razliku od gostovanja s Milanom u Rijeci, na put doveo svu “tešku artiljeriju”.


Insigne? Vraća se nakon ozljede, a prošli četvrtak je imao manji problem. Vidjet ćemo uoči utakmice, ista je stvar i ostalima po pitanju izbora igrača.


Konferencija za novinare završila je u šaljivom tonu budući da je jedna kolegica pitala Gattusa za anegdotu kada je zbog oklade pojeo puža.


– Pirlo je to opisao u svojoj knjizi pa ne treba posebno opisivati. Bilo je to uoči polufinala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, kiša je padala uoči utakmice, momčad je bila nervozna… I pred nama je bio taj puž za kojeg su svi govorili da ga nemam hrabrosti pojesti. Napravio sam to da malo razbijem tenziju, da malo podignem atmosferu, a vjerujte mi, u 20 godina karijere napravio sam i gore stvari od tog puta kada sam pojeo puža – zaključio je Gennaro Gattuso.