Odlazak u 94.

Fulham se oprostio od svojeg bivšeg vlasnika, moćni Egipćanin bio je i vlasnik Harrodsa

Hina

Mohamed Al-Fayed/Foto REUTERS

Mohamed Al-Fayed/Foto REUTERS

Njegov najstariji Dodi poginuo je zajedno s princezom od Walesa Dianom u prometnoj nesreći, čije je okolnosti Al-Fayed godinama ispitivao



LONDON Mohamed Al-Fayed, bivši vlasnik poznate londonske robne kuće Harrods i nogometnog kluba Fulham, preminuo je u dobi od 94 godine, objavio je klub Fulham u priopćenju u petak.


Mohamed Al-Fayed, poslovni čovjek egipatskog podrijetla, poznat i kao vlasnik Harrodsa, izgradio je je poslovno carstvo na Bliskom istoku prije nego što se preselio u Ujedinjeno Kraljevstvo 1970-ih.


Njegov najstariji Dodi poginuo je zajedno s princezom od Walesa Dianom u prometnoj nesreći, čije je okolnosti Al-Fayed godinama ispitivao, ostajući uglavnom izvan svjetla javnosti u prošlom desetljeću, živeći u svojoj vili u Surreyu sa suprugom Heini.




U priopćenju objavljenom u petak navečer njegova obitelj je rekla: “Gospođa Mohameda Al-Fayeda, njezina djeca i unuci žele potvrditi da je njezin voljeni suprug, njihov otac i njihov djed, Mohamed, preminuo mirno od starosti u srijedu, 30. kolovoza 2023.”.


“Uživao je u dugoj i ispunjenoj mirovini okružen svojim najmilijima. Obitelj je zamolila da se u ovom trenutku poštuje njihova privatnost.”


Iz nogometnog kluba Fulhama (London), čiji je Al-Fayed nekoć bio vlasnik, poručili su da je “nevjerojatno tužno saznanje” o njegovoj smrti.


“Mohamedu dugujemo zahvalnost za ono što je učinio za klub, a naše su misli sada s njegovom obitelji i prijateljima u ovo mračno vrijeme”, stoji u priopćenju Fulhama.