Zbog epidemioloških mjera

Francuska liga neće dopustiti odlazak igrača u reprezentacije izvan EU

Hina

Hrvatska će na početku kvalifikacija za SP odigrati tri susreta, ali sva tri unutar EU, 24. ožujka će gostovati u Sloveniji, dok će 27. i 30. ožujka u Rijeci dočekati Cipar i Maltu



PARIZ Vodstvo Francuske profesionalne lige (LFP) objavilo je kako tamošnji nogometni prvoligaši i drugoligaši neće dopustiti svojim igračima koji budu pozvani u reprezentacije igranje u zemljama izvan Europske unije zbog pravila vezanih uz samoizolaciju kako bi se spriječila zaraza virusom COVID-19.


Sljedećeg tjedna započet će europske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a većina reprezentacija će u razdoblju od 24. do 31. ožujka odigrati po tri utakmice, a Međunarodni nogometni savez (FIFA) prošloga je mjeseca objavio kako ne očekuje da će klubovi puštati svoje igrače u reprezentacije ukoliko će ih po povratku čekati obavezna samoizolacija od najmanje pet dana.


“U tom kontekstu, klubovi neće puštati u reprezentacije one igrače koji su pozvani za utakmice izvan EU/EEA zone tijekom ožujka”, objavio je LFP.




Hrvatska će na početku kvalifikacija za SP odigrati tri susreta, ali sva tri unutar EU, 24. ožujka će gostovati u Sloveniji, dok će 27. i 30. ožujka u Rijeci dočekati Cipar i Maltu.