SP u Kataru

FOTO Rijeku je zatresao prvi val nogometne euforije, navijači vjeruju kako Hrvatska može daleko

Tomislav Volarić

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANEC

Na okićenom Korzu teško je bilo razaznati kockice ispod jakni i šalova, no uzdasi pri svakoj izglednoj situaciji pokazali su da okupljeni nisu samo došli uživati u kuhanom vinu i fritulama



RIJEKA Hladno vrijeme i nedjeljno poslijepodne nisu spriječili Riječane u bodrenju Vatrenih protiv Kanade. Na okićenom Korzu teško je bilo razaznati kockice ispod jakni i šalova, no uzdasi pri svakoj izglednoj situaciji pokazali su da okupljeni nisu samo došli uživati u kuhanom vinu i fritulama, već i bodriti Hrvatsku u iznimno važnom susretu protiv neugodne Kanade.


Nesvakidašnje Svjetsko prvenstvo u adventskom ugođaju započelo je šokantno za Hrvatsku. Naime, najbolji igrač Kanade Alphonso Davies je već u drugoj minuti doveo Kanađane u vodstvo, ali to nije srušilo vjeru hrvatskih navijača u preokret.


– Preokrenut ćemo mi ovo, ako budemo igrali napadački, neće biti problema. Nisu nam se posložili rezultati u skupini, što je možda i bolje jer sada ovisimo sami o sebi – rekao je Admir Jašarević, a isto mišljenje dijelili su i Erik i Luka.




– Mislim da možemo ako krenemo u presing i ako budemo grizli ovo okrenuti – rekao je Erik, a Luka je dodao kako će najmanje jedan gol zabiti Marko Livaja.


Kao u Rusiji


I uistinu, nisu dugo čekali na povratak Hrvatske u utakmicu. Kramarićev pogodak u 36. minuti je probudio Korzo, a Livajin u 44. minuti ga u potpunosti razbudio.


– Sigurna sam da Kanada neće pobijediti, Hrvatska je puno bolja momčad. Hrvatska će na kraju slaviti s 3:1, a još jedan gol će zabiti Luka Modrić – rekla je Paulina.


Foto galerija: Brojni Riječani pratili su utakmicu Hrvatske i Kanade Foto: Ana Križanec


Hrvatska je na predah otišla s minimalnom prednošću, a okupljeni navijači u Harat’s pubu su bili sigurni da je ovo tek početak.


– Odmah čim smo dobili gol, znala sam da ćemo pobijediti. Rekla sam da ćemo na kraju pobijediti s 2:1, a eto sad je taj rezultat na poluvremenu. Nisu nam se posložili rezultati u skupini, ali mi smo Hrvatska i uvijek smo pravi kad treba. Ići ćemo kao i prije četiri godine u Rusiji do finala – rekla je Eni.


Vjera i optimizam


Kramarić je u 70. minuti povećao vodstvo, da bi Majer duboko u sudačkoj nadoknadi stavio »točku na i«. Navijači nisu ni na trenutak sumnjali u Vatrene, a po završetku utakmice zavladala je euforija koja će, u slučaju da Vatreni nastave u ovom tonu, teško splasnuti.


– Bilo je predivno i totalno lagano. Valjda će sad ljudi biti više motivirani da gledaju utakmice. Bit će to dobro u nastavku turnira, prolazimo skupinu sigurno, a onda nas čekaju Španjolska ili Njemačka – u isti glas su ustvrdile Iva i Daniela.


Ništa manje optimistični nisu ni Ivan i Mateo.


– Odlično smo igrali i nismo ništa drugo ni očekivali. Znali smo da ćemo preokrenuti – rekao je Ivan, a Mateo je dodao kako će Hrvatska doći do finala i na kraju osvojiti Svjetsko prvenstvo.