Samo jedna utakmica

Finale Kupa Libertadoresa zbog nasilnih prosvjeda seli iz Čile u Peruu

Hina

Nogometaši River Plate osvojili su prošle sezone trofej nakon što je uzvrat odigran u Madridu/Foto REUTERS

Nogometaši River Plate osvojili su prošle sezone trofej nakon što je uzvrat odigran u Madridu/Foto REUTERSASUNCION Iako je prije dva tjedna Južnoamerički nogometni savez (Conmebol) objavio da će se posljednja utakmica Kupa Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka, igrati u Santiagu, glavnom gradu Čilea, sada je odlučeno da se zbog nasilnih prosvjeda u toj zemlji finale preseli u Peru.


Tako će se finale između brazilskog Flamenga i branitelja naslova argentinskog prvaka River Plate igrati u Limi 23. studenog.


»Ovakvu smo odluku donijeli na temelju peruanske ponude i sigurnosti koju oni tu mogu pružiti«, objavio je Conmebol objašnjavajući da su se na ovakav potez odlučili uzevši u obzir sigurnost igrača, navijača i sudaca.
Čileanski nogometni savez otkazao je i prijateljski obračun s Bolivijom, 15. studenog, jer se u Čileu održavaju nasilni prosvjedi zbog loših socijalnih uvjeta u zemlji.


Ovo je ujedno i prvi put u povijesti da će se pobjednik Kupa Libertadores odlučiti u jednoj finalnoj utakmici.


Prošlogodišnje finale između Boca Juniorsa i River Plate je igrano u Madridu zbog nereda navijača Rivera koji su napali autobus Boce i ozlijedili nekoliko igrača. Prva utakmica igrana na La Bomboneri završena je rezultatom 2-2, a u Madridu je slavio River sa 3-1.