Veliko priznanje

FIFA uvrstila Livakovića među sedam kandidata za vratara godine

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Među sedam nominiranih su i Brazilac Alisson, Marokanac Yassine Bounou, Belgijanac Thibaout Courtois, Francuz Mike Maignan, Argentinac Emiliano Martinez i Nijemac Manuel NeuerMeđunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je listu sa sedam kandidata za nagradu za najboljeg vratara godine među kojima se nalazi i “jedinica” hrvatske reprezentacije Dominik Livaković.


FIFA će 27. veljače iduće godine proglasiti najboljeg vratara godine, a među sedam kandidata je i hrvatski vratar Dominik Livaković koji je oduševio svojim obranama na Svjetskom prvenstvu u Katru.


Među sedam nominiranih su i Brazilac Alisson, Marokanac Yassine Bounou, Belgijanac Thibaout Courtois, Francuz Mike Maignan, Argentinac Emiliano Martinez i Nijemac Manuel Neuer.
“Dominik Livaković pružio je vjerojatno najbolju izvedbu bilo kojeg vratara na Svjetskom prvenstvu u Katru u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom.


Njegovih 11 obrana tijekom utakmice bilo je najviše što je bilo koji vratar sakupio u jednoj utakmici na prvenstvu, a bio je i heroj jedanaesteraca svoje nacije dok su u dramatičnom raspucavanju svladali peterostruke svjetske prvake,” objavila je FIFA.


“Osim svoje sposobnosti obrana koje su definirale meč, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, smirenosti i hladnog ponašanja,” dodaje se.


Također je bio ključan u sjajnoj godini za Dinamo, s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom.


Livaković je bio kandidat i za “Zlatnu rukavicu” u Katru, međutim nagrada za najboljeg vratara World Cupa je pripala Argentincu Martinezu.


Nagrade će se dodjeljivati ​​za postignuća od 8. kolovoza 2021. do 18. prosinca 2022. godine, a prošle godine nagradu je dobio vratar Chelsea Edouard Mendy.