SP u Kataru

FIFA potvrdila da će SP u Kataru početi dan ranije nego što je bilo predviđeno

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ova promjena osigurava i nastavak dugogodišnje tradicije prema kojoj prvu utakmicu na SP igra ili reprezentacija domaćina ili branitelj naslovaZAGREB  Međunarodni nogometni savez (FIFA) u četvrtak je potvrdio kako će ovogodišnje Svjetsko prvenstvo započeti dan ranije no što je to ranije bilo predviđeno, odnosno 20. studenoga i to utakmicom Katar – Ekvador.


Iz FIFA-e su ovo pomicanje objasnili željom da se svečano otvaranje i uvodna utakmica natjecanja izdvoje kao zasebni događaj.


Susret Katar – Ekvador će se tako igrati u nedjelju 20. studenoga s početkom u 19 sati po lokalnom vremenu umjesto 21. studenoga u isto to vrijeme, dok je stoga utakmica Nizozemska – Senegal, koja se trebala igrati 21. studenoga u 13 sati, pomaknuta na 19 sati jer se ispraznio taj termin.
Ova promjena osigurava i nastavak dugogodišnje tradicije prema kojoj prvu utakmicu na SP igra ili reprezentacija domaćina ili branitelj naslova.


Preostale dvije utakmice predviđene za 21. studenoga, Engleska – Iran i SAD – Wales, igrat će se u svojim originalnim terminima, odnosno u 16 i 22 sata po lokalnom vremenu.