Žalba Napolija

Europski suparnik Rijeke se nije unaprijed pomirio s administrativnim porazom od Juventusa

Igor Duvnjak

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Da bi izbjegao sankcije, klub iz grada pod Vezuvom uložio je žalbu, poslao je pismo Disciplinskom sucu lige o slučaju i razlozima zbog kojih nije putovao u Torino



RIJEKA Napoli, europski suparnik Rijeke, prije vikenda neće izgubiti 0:3 utakmicu s Juventusom na koju nije ni putovao – tako glasi prognoza iz kuloara calcija, koju se može smatrati dobrom kao onom vremenskom u našem kraju, najavu da će na Kvarneru biti pljuskova. Napoli je tražio odgodu duela u Torinu jer ima dva igrača zaražena koronavirusom, a kada nisu udovoljili, Napoletanci su se samovoljno odlučili na neigranje, momčad je povučena u izolaciju. Juve je uzalud čekao na terenu.


Juventus treba utakmicu dobiti za »zelenim stolom« 3:0. Da bi izbjegao sankcije, klub iz grada pod Vezuvom uložio je žalbu, poslao je pismo Disciplinskom sucu lige o slučaju i razlozima zbog kojih nije putovao u Torino. To je bilo nužno jer bi automatizmom izgubili 0:3.


Sada odjednom nema toliko vremena, treba dana za proučavanje svih akata, stoga su predviđanja kako odluke neće biti prije kraja ovog tjedna, možda čak i do početka iduće sedmice.




Čelnik Napolija De Laurentis napisao je pismo talijanskom ministru zdravstva Robertu Speranzi i ministru sporta Vincenzu Spadafori, priložio im je pritom i razne dokumente, među kojima naravno i one Stožera zdravstvene zaštite Napulja i regije Campanija vezane za mjere protiv koronavirusa. Patetično je poručeno »odbijanje odgode igranja ove utakmice bio bi poraz za sve«, dodavši kako očekuje da će nadležna ministarstva odlučno reagirati da se uspostavi »red, pravda, zakonitost, razumnost i poštovanje«.