DANI CARVAJAL

Enrique dobio kritike da u reprezentaciju poziva samo igrače Barcelone, u obranu stao jedini Realovac u Furiji

Portal Novi list

Luis Enrique/Foto REUTERS

Luis Enrique/Foto REUTERS

"Izbornik zove sve igrače za koje misli da mogu pomoći u onome što je on zacrtao, bez obzira na to za koju momčad igraju. On je to već mnogo puta dokazao – to je njegova filozofija, njegova ideja", izjavio je Carvajal.



RIJEKA Dio španjolske sportske javnosti, mahom onaj naklonjen Real Madridu, prethodnih dana zamjerio je izborniku Luisu Enriqueu da prednost u reprezentaciji daje Barceloni, kao bivši igrač i trener tog kluba.


U posljednje vrijeme poziv nisu dobili Marco Asensio i Isco iz redova Kraljevskog kluba, iako je za to bilo opravdanih razloga, dok je priliku dao „klincima“ Barcelone – Pedriju i Gaviju.


No, u obranu izbornika stao je Dani Carvajal, jedini nogometaš Real Madrida u reprezentaciji.




“Kada čujem da netko misli da izbornik Luis Enrique ne poziva igrače zato što su iz Reala, pokušavam dokazati da to nije točno. Izbornik zove sve igrače za koje misli da mogu pomoći u onome što je on zacrtao, bez obzira na to za koju momčad igraju. On je to već mnogo puta dokazao – to je njegova filozofija, njegova ideja“, izjavio je Carvajal.


Carvajal je član reprezentacije od 2014. godine, a za sada je odigrao 25 utakmica za Španjolsku.


Španjolsku očekuju ključne utakmice kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine – rivali „Furiji“ bit će Grčka u Ateni i Švedska u Sevilli. Španjolska je trenutno na drugom mjestu grupe B sa 13 bodova, dva manje u odnosu na vodeću Švedsku.