Princ William

Englezi u Superligi zasad imaju čak šest klubova, ali predsjednik njihova Saveza je protiv takvog natjecanja: “Dijelim zabrinutost navijača”

Hina

Princ William, Foto: REUTERS

Princ William, Foto: REUTERS

Dijelim zabrinutost navijača zbog predložene Superlige i štete koju riskira na igri koju volimo, dodao je princ WilliamLONDON Predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) princ William kritizirao je pokretanje Superlige kazavši da dijeli zabrinutost navijača zbog te ideje.


“Sada više nego ikad moramo zaštititi cijelu nogometnu zajednicu, od najviše razine do najnižih nivoa – i vrijednosti natjecanja i pravičnosti u svojoj srži”, napisao je vojvoda od Cambridgea, koji je i ujedno i predsjednik engleskog Nogometnog saveza (FA) na Twitteru.


“Dijelim zabrinutost navijača zbog predložene Superlige i štete koju riskira na igri koju volimo”, dodao je tweet.
Podsjetimo 12 bogatih europskih klubova postiglo je dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.


U novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.


Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.