Bundesliga

Engleski reprezentativac iz Borussije Dortmund proglašen igračem sezone u Bundesligi

Hina

Jude Bellingham/Foto REUTERS

Jude Bellingham/Foto REUTERS

Bellingham je ove sezone postigao osam pogodaka i upisao četiri asistencije za Borussiju koja je u posljednjem kolu izgubila prvo mjesto i naslov prvaka



BERLIN Ofenzivni veznjak Borussije iz Dortmunda, 19-godišnji engleski reprezentativac Jude Bellingham proglašen je igračem sezone u Bundesligi.


Bellingham je ove sezone postigao osam pogodaka i upisao četiri asistencije za Borussiju koja je u posljednjem kolu izgubila prvo mjesto i naslov prvaka koji je 11. godinu zaredom pripao Bayernu.


Tijekom sezone Bellingham je igrao u 31 od 34 prvenstvene utakmice za “žuto-crne”, no u samoj je završnici imao problema s ozljedom koljena pa je zbog nje ostao i na klupi u posljednjem kolu u subotu u kojem su njegovi suigrači trebali domaću pobjedu protiv Mainza za osvajanje naslova, ali su odigrali 2-2 i tako pali na drugo mjesto zbog lošije razlike pogodaka od Bayerna.




Bellingham je u Borussiju stigao prije tri godine iz Birmingham Cityja za 29 milijuna eura, a špekulira se kako bi ovoga ljeta trebao prijeći u madridski Real i to za više od 100 milijuna eura.