PREMIERSHIP

Engleski prvoligaš nema strpljenja: trener Watforda Xisco Munoz smijenjen nakon samo 10 mjeseci

Hina

Xisco Munoz/Foto: REUTERS

Xisco Munoz/Foto: REUTERS

"Odbor je mišljenja da nedavni rezultati ukazuju na negativan trend u trenutku kada kohezija momčadi treba biti vidljivo promijenjena", navodi Watford u priopćenju na svojim službenim stranicama.



LONDON Trener engleskog prvoligaša Watforda Španjolac Xisco Munoz smijenjen je s tog položaja zbog loših rezultata, objavio je klub u nedjelju.


Munoz je otišao s mjesta trenera ostavljajući Watford na 14. mjestu na ljestvici nakon sedam kola ove sezone. Watford je izgubio zadnje četiri od šest utakmica, a jučer je bolji od njega bio Leeds sa 1-0.


“Odbor je mišljenja da nedavni rezultati ukazuju na negativan trend u trenutku kada kohezija momčadi treba biti vidljivo promijenjena”, navodi Watford u priopćenju na svojim službenim stranicama.




Ova je odluka donesena u trenutku kada nastupa stanka u prvenstvenim natjecanjima zbog kvalifikacijskog ciklusa što će omogućiti klubu, čiji je predsjednik dugo bio pjevač  Elton John, da nađe zamjenu.


Munoz je kormilo Watforda preuzeo u prosincu prošle godine nakon što je smijenjen Vladimir Ivić koji je tu dužnost obnašao četiri mjeseca i u trenutku kada je bio peti u drugoj ligi. Munoz je nakon toga uspio klub dovesti do Premier League na kraju sezone.


U zadnjih 11 sezona 16 trenera se izmijenilo na klupi Watforda.