Englesko prvenstvo

Engleski mediji tvrde kako će bivši trener PSG-a, Southamptona i Tottenhama preuzeti Chelseae

Hina

Maurizio Pochettino/Foto REUTERS

Maurizio Pochettino/Foto REUTERS

Trenersku karijeru Pochettino je započeo u španjolskom Espanyolu



LONDON   Tijekom nedjelje su BBC, SkySports i ostali engleski mediji, objavili kako su nogometni klub Chelsea i argentinski trener Mauricio Pochettino dogovorili suradnju.


Ovaj 51-godišnji strateg će Chelsea preuzeti na kraju aktualne sezone te će na dužnosti menadžera kluba sa Stamford Bridgea naslijediti Franka Lamparda. Nakon što su okončali suradnju s Grahamom Potterom, u Chelsea je Lampard došao tek kao privremeno rješenje.


Kao trener Chelseaja tom je prilikom Lampard izgubio šest od osam utakmica, u Premier ligi i Ligi prvaka. Klub je trenutačno na 11. mjestu prvenstvene ljestvice te iduće sezone neće igrati u ni jednom europskom natjecanju.




Posljednji posao Pochettino je obavljao u Paris St. Germainu gdje je bio trener tijekom 2021. i 2022. godine. Za njega će ovo ujedno biti povratak u engleski nogomet jer je bio trener Southamptona 2013. i 2014. godine, dok je Tottenham vodio od 2014. do 2019. godine. S londonskim klubom je ujedno igrao finale Lige prvaka, 2019. protiv Liverpoola.


Trenersku karijeru je Pochettino započeo u španjolskom Espanyolu gdje je radio od 2009. do 2012. godine.