Komentari

Engleski mediji slave trijumf navijača, klubovi im se ispričavaju, a Španjolci tvrde da iza “Brexita” stoji UEFA-in novac

Portal Novi list

Španjolski mediji tvrde da engleski klubovi ionako nisu u tako velikim financijskim problemima kao Real i Barcelona pa im je sasvim dovoljna i financijska injekcija koju im je navodno obećala UEFARIJEKA Naslovnice engleskih tiskovina tvrde da iza “Brexita”, odnosno izlaska šest otočkih klubova iz Superlige stoje navijači. Negativan publicitet, navijači na ulicama su prema njima glavni razlog što su dva kluba iz Manchestera, Liverpool, Tottenham, Chelseaja i Arsenal na kraju ipak odustali od tog projekta. Štoviše, neki klubovi, poput Arsenala, su se javno ispričali svojim navijačima. Dio medija navodi pak kako je ključna bila “prijetnja” engleskog premijera Borisa Johnsona.


Španjolci su pak ponudili svoju verziju priče. Tvrde da engleski klubovi ionako nisu u tako velikim financijskim problemima kao Real i Barcelona pa im je sasvim dovoljna i financijska injekcija koju im je navodno obećala UEFA.